Késhegynyi citromsav kenyértésztába?
citromsavnak nincs ilyen hatása - jó szar ízt adhat a kenyerednek
sőt az aszkorbinsavat sincs ilyen hatása, az pusztán azért kell bele, mert az élesztőgombák szeretik, ha normálisan megkel az élesztő, akkor jobban feljön a kenyér és tényleg puhább lesz
Én is úgy tudom, hogy kevés aszkorbinsav jót tesz a tésztának, mert a fehérjékkel összeállva azok nyúlósságát fokozza és így a keletkező gáz jobban bentmarad és jobban megkel a tészta.
A citromsavra csak azért gondoltam, mert itt írnak valamit róla:
Itt viszont épp csak megemlítik és nem írják le a tulajdonságait:
www.fvm.hu/doc/upload/200510/elszi_adalek_3.pdf
Az alkohol nem gátolja a tészta kelését? Azt tudom, hogy hozzájárul a kenyér ízéhez, mivel az élesztőgombák termelik, de úgy tudtam, számukra ez káros anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!