Lúgosítás, citromsav stb?
nemigazán értem, próbálom felfogni mit gondolnak ma lúgosítás alatt az emberek. a bőr a nyál a gyomor az összes szervünk meghatározott pH tartományban mozognak, ami szerintem elég szűk.. pl a vér 7,4 es pH körüli, nem lennék az az ember akinek 7,3 as:) na mind1... Szóval egyik kérdésem mit jelent a lúgosítás?
A másikkal pediglen egyre többet találkozom h a citromsav lúgosít. Vki elmagyarázhatná nekem mi keletkezik belőle ami lúg?
Én is szkeptikus vagyok ezzel reggel éhgyomorra citromlevet, hogy tegyen a szervezete savasodása ellen.
Bár egy régi nagybecsű élelmiszeripari tudós kollegám, amikor
az almaecet volt divatban, rákérdeztünk a hatásmechanizmusára és csak mosolygott:
Hölgyeim! egy kis kémia:))egyik sav a másikat közömbösíti!
Kémia ide-vagy oda, az én gyomrom nem bírja a reggeli citromlevezést, de biztos bennem van a hiba:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!