Citromsav helyett citrom?
Figyelt kérdés
Szörpök, lekvárok és hasonlókhoz tesznek sokszor citromsavat (magam is használtam már nem egyszer).
De ha csak kis mennyiség citromsavat írnak egy recepthez, azt jó dolog igazi citrom levével helyettesíteni?
Mi a lényege (a hatása) a citromsavnak, miért hozzávaló sok receptben véleményetek szerint?
Okos magyarázatokra volnék kíváncsi, köszi!
2011. ápr. 4. 15:42
1/5 anonim válasza:
a citromsav töményen tartósítószer is egyben.
3/5 A kérdező kommentje:
Oké, de ha NEM tartósítani szeretnék, mert mondjuk hamar felhasználom....
Inkább a készített dolog színe a lényeg. Ilyen esetben mindegy, hogy citrom vagy citromsav?
2011. ápr. 5. 11:28
4/5 anonim válasza:
Finomabb a friss citromlé!Főleg,ha van otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!