Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Leirna nekem valaki a Torta...

Leirna nekem valaki a Torta della Nonna receptjet?

Figyelt kérdés
Ez egy olasz torta, de az autentikus receptet magyarul sehol nem talalom, mert azt tudom, hogy kell bele fenyömag, de az altalam talalt (interneten is keresett) recept leirasok között egyikben sincs. Ha esetleg ismeri valaki ennyire az olasz konyhat, vagy talal ilyet olaszul es le tudna nekem forditani, azt nagyon megköszönnem!
2009. jún. 1. 16:55
 1/6 tade ***** válasza:
100%

osszetevok:

300 g simaliszt

1/2 csomag vanilias elesztopor (ha magyarorszagon nem kapsz, akkor jo a sima is)

120 g vaj vagy margarin

150 g kristalycukor

1 tojas

1 tojassargaja

1 marek fenyomag

vanilias porcukor

egy csipet so

A kremhez:

1 l tej

1 egesz citrom

120 g kristalycukor

6 tojas sargaja

50 g simaliszt

20 g vaj

A krem elkeszitese:

Egy edenyben forrald fel a tejet a citrom reszelt hejjaval. Ez ido alatt keverd ossze a tojassargakat a cukorral, majd add hozza lassan a lisztet. Ezt add hozza a felforralt tejhez, majd lassu tuzon addig fozd, es folyamatosan keverd, mig nem all ossze a krem. (ilyen puding szerunek kell lennie). Ha ooszeallt a krem, vedd le a tuzrol, es keverd hozza a vajat, majd hagyd kihulni. Mikor kihult tedd be hutobe 4 orara.

A teszta elkeszitese:

A lisztet keverd ossze a az elesztoporral, majd add hozza darabonkent a vajat/margarint es morzsold ossze. MIkor mar jol elmorzsoltad a vajat a liszttel, akkor add hozza a tojast, 1 tojas sargajat, a cukrot es egy csipetni sot. Ezek utan jol gyurd ossze, mikor mar osszeallt a teszta, formazz egy labdat belolle, csomagold be alulfoliaba, es rakd be a hutobe fel orara.

Ezalatt melegitsd a sutot 180 fokra, vegyel egy tortaformat, aminek a szelei nem nagyon magasak es az atmeroje nem nagyobb 30 cm-el. (ha neked nagyobb vagy kisebb tortaformad van szerintem nem baj)

Vegyel egy sutopapirt, majd azon sodord ki a tesztat. Szamolj azzal, hogy akkorara kell, hogy kisodord, hogy mikor beteszed a tortaformadba a sutopapirral egyutt, a teszta szelei be tudjak fedni a torta tetejet. (uhh remelem ertheto :)...Szoval a kisodort tesztat beteszed sutopapirral egyutt a tortaformaba. Megkened a kremmel. Ha ez kesz van, akkor amit meghagytal a teszta szeleinek (vagyis a tesztanak elvileg ki kell lognai a tortaformabol). A kilogo reszekkel befedet a tortat, erre szorod a fenyomagvakat es beteszed sulni 40 percre.

Amikor kihult, szord meg porcukorral es kesz.

Az olasz anyosom igy csinalja. De ha neked konnyebb, akkor valaszd a tesztat ketfele, az aljat belerakod sutopapirostul a tortaformaba, rakened a kremet, majd johet ra a masik reteg kisodort teszta sutopapir nelkul, es a tetejere a feyomagok :)

Te dontod el, hogy neked melyik szimpatikusabb.

2009. jún. 1. 23:51
 2/6 A kérdező kommentje:

köszönöm szepen nagyon-nagyon!!!!

Ilyen vanilias elesztöport Olaszorszagban lehet kapni? Mindenhol?

2009. jún. 2. 07:04
 3/6 tade ***** válasza:
100%
Szia. En irtam a receptet. Igen lehet kapni. Itt tobb fajta elesztopor van, meg van kulon porcukor es kulon vanilias porcukor :)
2009. jún. 2. 11:42
 4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) akkor, ha megyünk Romaba, ott biztos be tudok szerezni, ugye :) ?
2009. jún. 3. 08:46
 5/6 tade ***** válasza:
100%
Vagy ird meg privatban a cimed e kuldok :DD
2009. jún. 5. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :) de nem tudok privatot irni neked :(
2009. jún. 7. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!