Leírná nekem valaki egy tunéziai édesség, a makroudh receptjét?
ez egy recept
nem én találtam, kiadott vmi franciát, de mellette rá lehet menni, hogy oldal fordítása, lehet fura lesz nem néztem, de ahol ltsz az oldal neve mellett ilyen oldal lefordítása funkciót, ott ki tudod bogozni
Hozzávalók:
2 bols de semoule moyenne, 1 bol de smen ou beurre, 1 pincée de sel, 1 bol d'eau, huile pour la friture.. 2 csésze búzadara átlagosan 1 SMEN tál vagy a vaj, 1 csipetnyi só, 1 csésze víz, olaj a sütés ..
Farce: Bohózat:
2 petites tasses d'amandes moulues, 1 petite tasse de sucre, semoule, 1 cuillerée à café de cannelle en poudre, 3 cuillerées à soupe d'eau de fleur d'oranger, miel. 2 kis csésze őrölt mandula, 1 csésze cukor, búzadara, 1 teáskanál fahéj, 3 evőkanál narancs virág víz, méz.
Mélanger la semoule, le smen, le sel Egyesítsük a búzadara, a SMEN, só
Mouiller d'eau et travailler jusqu'à obtenir une pâte homogène et lisse. Nedvesítsük vízzel, és addig, amíg tészta sima és homogén. Laisser reposer quelques instants. Hadd álljon néhány percet.
Préparer la farce avec les amandes, le sucre, la cannelle, l'eau de fleur d'oranger, bien mélanger. Készítsük el a töltelék a mandula, a cukor, a fahéj, a narancs virág vízben, jól keverjük össze.
Puis reprendre la pâte de semoule, la partager en petit tas, que l'on moule en petit rouleaux, puis les fendre au milieu, ensuite introduire dans la fente des petits bâtonnets de pâte d'amande, souder l'ouverture du rouleaux avec pression du pousse et de l'index, le rouler de nouveau pour le lisser sur tout son périmètre. Aztán meg a tészta étkezés részesedése kis cölöpök, hogy leadta a kis tekercsben, majd részenkénti közepén, majd osztani kis botszékek mandula paszta, solder megnyitása nyomáscsökkentővel görgők és megnyomja a mutatóujját, roll újra elsimítani az egész területet.
Ensuite le découper en losange et faire frire dans une grande friture (de préférence dans une friteuse). Ezután vágják gyémánt és kiránt nagy sütés (lehetőleg egy mély fryer). Dorer les deux faces et retirer à l'aide d'une écumoire, laisser égoutter puis tremper dans du miel ou dans un sirop de sucre (dans une casserole mélanger de l'eau + sucre semoule + jus de citron pour le goût. Le sirop est prêt lorsqu'une goutte de sirop déposée sur une assiette tient sans s'écraser). Brown mindkét oldalon, és távolítsa el a réselt kanalat, csatorna, majd áztassa őket a méz vagy cukorszirup (mix egy összeurópai víz + cukor + citromlé ízesítjük. Szirup készen áll, ha egy csepp szirup egy lemezre kívánja benyújtani nélkül összeomlik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!