Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kínai tojás nélkül készülő...

Kínai tojás nélkül készülő tészta receptjét leírná nekem valaki?

Figyelt kérdés
Volt egy régi kínai szakácskönyvem,Makarész Miklós írta,sajnos,elveszett.Ebből szoktam valahogyan forróvíz-hidegvíz hozzáadásával készíteni,de elfelejtettem az arányokat.
2011. szept. 11. 21:11
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz egyszerű, ezt találtam:

A kínai tészta búzalisztből, általában legalább 45% (vagy több) víz és 1% kansui por hozzáadásával készül. A liszt fehérjetartalma (glutén) közismerten meghatározó. A jó kínai tésztához nem túl magas, egyesek szerint 10-11% fehérjetartalmú lisztre van szükségünk, amit gyakran kétféle liszt keverésével állíthatunk elő. Irodalmi adatok szerint a gyakorlatban jól bevált módszer a liszt és burgonyakeményítő 15:1 arányú keveréke is, amihez szódabikarbónát (nátrium-hidrogénkarbonát), sót és vizet adunk.

[link]

2011. szept. 12. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!