Melyik ez az orosz édesség?
Édesanyámat a munkahelyén megkínálták egy orosz édességgel, haza is hozott belőle, de nem emlékszik a nevére.
Fehéres-sárgás színe van, kicsit olyan a kinézete, mint a krémesnek, de rétegekből áll. Valami krém van benne, hasonlít a vaníliapudingra.
Az oroszkrém tortát azért még felismerem, köszönöm... (Ráadásul annak tortaszelet formája van, ugyebár, és ez mint írtam, olyan mint a krémes, négyszögletű.)
Nem olyan mint ami a képen van. :) Nem marlenka, és nem is baklava, azokat ismerem. :D
Ez egy orosz étteremből van, valami speciális dolog mert előre szólni kell ha ilyet szeretne majd fogyasztani a vendég. :)
Azt hiszem a moszkvai madartej tortara gondolsz. De az csokival van bekenve. A praga Restaurantban szutottek eloszor 1920-ban. Receptje vedve van, csak hasonlokat talalsz az interneten. Nekem van egy orosz ismerosom aki sokat sutim de o hasznal benne egy anyagot, a citric acid-et, amit meg egy hasonlo receptben sem talaltam. De itt van a egyik legismertebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!