Joghurtos tészta kérdés?
Amikor joghurtos tésztát készítek, akkor a tésztát hagynom kell kihűlni mielőtt ráöntöm a joghurtos keveréket, vagy az éppen leszűrt tésztára is önthetem?
Arra gondolok, hogy melyik esetben nem szívja magába a tészta a joghurtot?
Ez édes, vagy sós?
Én arra jöttem rá, hogy ha leszűröm a tésztát, lecsepeg, akkor beleforgatom olvadó,picit vegetás margarinba, és úgy jön rá a mártás, akkor finomabb.
Ha édes, akkor is megteheted, hogy olvadó margarinra rászeded. Ez milyen tészta egyébként?
Ez a recept:
Joghurtos tészta
Hozzávalók:
1 csomag száraztészta (kisebb darabok, pl. orsó vagy rövidcso)
1 nagy pohár joghurt
3 kanál olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál szárított kaporlevél vagy menta
só
A tésztát bo, sós vízben kifozzük. Leöblítjük, és egy nagy tálba tesszük, ahol kényelmesen lehet majd keverni. Lereszeljük a fokhagymát, vagy fokhagymazúzón átnyomjuk. Összekeverjük a sóval és az olivaolajjal, és pár percet állni hagyjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és a kaprot vagy a mentát (mind a kettovel finom). A keveréket ráöntjük a tésztára, és alaposan összekeverjük. Köretnek tálaljuk, de önmagában is fogyasztható.
Melegen add hozzá a joghurtot. Mi foghagyma helyett zöldhagymát vágunk karikákra, valamint kígyóuborkát kockázunk bele. Mikor mindne benne, akkor szoktuk hűteni. Vegetát el lehet felejteni. Nem kell bele.
Általában szalonnába göngyölt máj, sűlt hús mellé tálaljuk köretként. Elég ha a hús fűszeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!