Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kóstolta már valaki az avas-ja...

Kóstolta már valaki az avas-jakvajas-teát?

Figyelt kérdés

Lőrinc L. László könyveiben gyakran szerepel ez az ital. Egyszer azt mondta róla valaki, hogy nem lehet megkedvelni. Valaki az első kortyttól kezdve szereti, vagy az első korty után nem fog belőle többet inni.

Ha valaki már kóstolta, mihez lehetne hasonlítani az ízét?

2012. jan. 3. 15:25
 1/4 mustafa33 ***** válasza:
90%
Igen kóstolta. Kőrösi Csoma Sándor. Meg Molnár Gábor is és a felesége, igaz az nem jakvaj volt csak tehénvaj, de avas. Ők sem szerették.
2012. jan. 3. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, kóstoltam. Hát nekem nem annyira jött be ez a sós tea, de a tibetieknél valami olyasmi mint nálunk a húsleves tészta meg zöldség nélkül. Meg lehet inni, de nem igazán jó :)
2012. jan. 7. 15:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, kóstoltam - egyszeer ki lehet próbálni, és valóban segít, ha inkább üres levesként kondolsz rá és nem teaként - de nekem még így is komoly megerőltetés volt legyűrni az egész csészét.
2012. márc. 11. 12:49
 4/4 Dayzen válasza:
Nekem az utóíze nagyon meredek volt. Ivás közben szerintem finom, kicsit savanykásnak mondanám talán, de az utóíze tényleg olyan, hogy jó, ha van kéznél valami, amivel el tudja nyomni az ember, mert számomra nagyon durva volt.
2020. okt. 20. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!