Próbáltatok már szándékosan kommunista ételeket főzni? Szerintetek manapság is megérné időnként ilyeneket készíteni spórolásképpen, vagy már egyszerűbb megvenni a boltban az igazi dolgot.
Valami félrement. Az igazi dolgok akkor voltak igazik. Azok a pótlós dolgok háborús receptek, meg háború utániak a padlásseprés idejéből. Csak addig éltek amíg muszáj volt. A gulyáskomunizmus alatt igenis jókat ettünk. Másra sem kellet a pénz. Kocsira várni kellet évekig, esetleg építkezésre falun, városinak meg telekre, nyaralóra. A többit megettük.
Akkor még a téliszalámi, de a parizer meg a virsli is húsból volt, nem használtak szóját - egyszerűen nem tellet az importjára. A paprikába nem tettek ólmos mínium festéket, és képzeljétek el a májkrém májból volt. Nem 15% máj volt a 20% állati eredetű összetevőben, hanem 45% sertésmáj, 25% sertéshús, 25% szalonna, 10% víz.
A túró 100% tejből készült és így tovább.
Szóval ami volt az igazi volt. Ami nem volt az egyáltalán nem volt. De hamisítvány sem volt. Nme volt banán, nem volt kaviár, nem volt Cinzánó. De később az is volt. A Tibi csokoládé meg a Boci az valódi csokoládé volt. Békebeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!