Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Próbáltatok már szándékosan...

Próbáltatok már szándékosan kommunista ételeket főzni? Szerintetek manapság is megérné időnként ilyeneket készíteni spórolásképpen, vagy már egyszerűbb megvenni a boltban az igazi dolgot.

Figyelt kérdés

Ilyenekre gondoltam:

[link]

2011. nov. 21. 17:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó én tudom mi a kommunizmus.Egy olyan dolog amelyet a szegényebb réteg erőltetne állandóan hogy kib_sszon a gazdagabb réteggel.Egy bukott rendszer egy nagy 0.Miért keresnék annyi pénzt mint a szomszéd mikor magasabb beosztásban vagyok meg többet tanultam vagy miért ne kereshetne többet a 3. szomszéd mint én mikor doktorija van?Engem ez a mindenki dobja a közös , meg közösködős dolog irritál.Nézzünk egy fejlett nyugat európai országot ott jól keres a kukás is meg jól keres a mérnök is , így kellene itt is csinálni.
2011. nov. 21. 18:39
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ilyeneket nem, ezek nem tetszenek. Amúgy nagyon olcsó ételeket főzök, a trükk az, hogy nem akarom drágának láttatni. Egy jól elkészített hagymaleves vagy dödölle isteni, és sokkal olcsóbb, mint ezek közül némelyik.

Amúgy el tudom képzelni, hogy háborús receptek voltak ezek, mert azért volt, akinek volt tehene mondjuk falun, legalább egy darabig, tojást nem tudott szerezni, akkor jó a hamis madártej.

Tulajdonképpen nem is az a lényege ezeknek a recepteknek, hogy olcsók, mert anniyra nem azok. Hanem hogy egy-egy alapanyagot, amit épp nem lehetett beszerezni, kiváltottak mással.

2011. nov. 21. 18:40
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
Egy csudát tudod mi a kommunizmus! Egyszer ilyen államforma a világ egyetlen országában nem volt soha!Ennyit már illő lenne tudni!És a szocuializmus nem a kitolásrőól szól ha lenne elemi fogalmad tudnád.És magyarország elszegényedése területvesztése is a vesztett háborúk miatt van ami az uralkodó osztályok bűne!
2011. nov. 21. 19:01
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

18:39-es: "Nézzünk egy fejlett nyugat európai országot ott jól keres a kukás is meg jól keres a mérnök is ,"

Ebböl látszik, hogy fogalmad sincs a fejlett nyugati országokról, dehogy is keresnek jól, a kukás keres havonta 400 Eurot, ami MO-on lehet, hoyg sok, de nyugaton ennyi egy SZOBA havi bérlete.

Mellékesen a legtöbb receptet nyugaton rendszeresen készitik, és nem amiatt, hogy olcsóbb, hanem mert egyszerüen jó izük van.

2011. nov. 21. 19:11
 15/23 anonim ***** válasza:

Ez egy baromság.Ezek nem komcsi ételek,hanem mai vegás akármik.

Komcsi étel a paprikáskrumpli jó sok 3,60-as igazi kolbásszal,meg a bableves jó kis füstöltcsülökkel. Mennyiből jön is az most ki???

Mert szerintem az árából kaviárt is kapok.Nem keveset.

Ílyenekkel a háború alatt próbálkoztak az asszonyok,mikor semmi nem volt.Se tej,se tojás,se zsír,se hús.Csak jegy.

2011. nov. 21. 19:12
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Még szerencse hogy nem volt egy országban sem kommunizmus remélem nem is lesz.Mindig is utáltam a kommunizmust és a vele járóit , a prolikat , az emberi jogok korlátozását , a munkavállalást külföldön ,külföldi termékek importálása ,meg a külföldre költözést , tehát megfosztotta az embereket a szabadságtól.Nem hagyták az embert élni.És az embert élni s élni hagyni kell!De ha annyira imádjátok a kommunizmust akkor költözzetek Észak-Koreába az pont nektek való hely.
2011. nov. 21. 19:18
 17/23 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek nem gusztustalanok. Ettetek már Babtortát? Finom. A lényeg, hogy a neve is az legyen. Pld. szeretem a Raffaelló golyót ami házilag készül de ne nevezzék Raffaellónak mert nincs köze hozzá. A múltkor vettem gesztenyemasszát s nagyon rossz íze volt , kiderült hogy 32százaléka a gesztenye....
2011. nov. 21. 20:12
 18/23 anonim ***** válasza:
92%

"a vele járóit , a prolikat , az emberi jogok korlátozását"

Tudod e hogy a proletár latin szó?Fogalmad nincs!Annyit jelenet hogy nincstelen!!Ezek viszik el a szemetedet mert belefulladnál!!Ezek dolgoznak de neked erről fogalmad nincs, mert te tetű vagy!Az emberi jogok korlátozása diktatúra nem szocializmus ha nem tudnád! A Marx által leírt szocializmust sehol nem valósították meg tudhatnád!A proletárok dolgozók tudod? Azok nélkül egy ország se létezne.

2011. nov. 21. 20:40
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Már értem te is egy judeo marxista vagy.Nem egy ismerősünktől és rokonunktól elvették a birtokukat az itteni mocskos rendszerben ami itt volt ,és mindenféle mezőgazdasági dolgot tároltak azokban a kúriákban mert ugye régen épült klasszikus kinézetű kúriák voltak és a te drága rendszered elvette tőlük.(persze később visszakapták).A családunk mélységesen megveti a kommunistákat és a kommunizmust és iszonyúan lenézi azt.
2011. nov. 21. 20:45
 20/23 anonim válasza:
90%

Kata vagyok !

a 60-as években jértam gimibe és a komonizmusrol azt tanultuk,hogy akkor mindenki egyforma lesz,nem lesz vagyon felhalmozás,mert mindenki annyit vesz el a közösböl,amennyire szüksége van..egy becsületes rendszer lett volna..de nem valosulz meg ..sehol a vilägon

bér talän a zsido közösségek kibucai igy müködnek,meg a

harakrisna falu

utcaseprö ! Bécsben 1400 eurot keres az utcaseprö,nem régen beszélgettem eggyel a Grinzingben (Rozsadomb)ahol a faleveleket sepregette és nagyon élvezte,22 éve ezt csinälja ,saját häza van a 22.kerületben(Nagytétény)

a felesége nem dolgozott sose !csak a gyerekeket nevelte

nem török osztrák ember !

nem tudom honnan vette itt valaki a 400 eurot !!

söt,ha rendezvényeket is vällal,akkor tulora is van,viszont adva van egy terület neki naponta,ahol nem lehet gyufaszäl se az utcän...télen plusz pénzért elsöpri a havat a garäzsfeljärobol..már reggel 5kor,amig birta munkaidö utän kerti munkákat is vállalt

igaz a schilling is jo pénz volt..nem volt annyi szemét ember a kormänyban,aki elverje az adozok pénzét..igy aztän az euro is jo pénz lett

2011. nov. 21. 21:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!