Kérem tisztelettel,megfőtt életem első halászleve.:D:D
Bár a passzírozás egy szabotázs,de megérte,nagyon fini lett.És bátran mondhatom a kukta nem volt hülyeség.
Bocs, szibériai halleves.
De a répatortát sem kenem meg szardellapasztával.
Alapvetően a halász abból főzte, ami volt nála...
Répa nem sűrűn volt egy halász alap ellátmányának a része!
Úgyhogy a válasz neeeeeem!
Ami kell:
-hal
-hagyma
-só
-bors
-paprika
Minden egyéb turbózás nem autentikus, mondhatni panelház extra.
Ja! És olvastam, hogy itt valaki külön főzi meg a halat és utána rakja bele! Ez teljesen felesleges. A halászlé alapvető lényege, hogy a delikvens egy bográcsban (fazékban) meg tudja főzni... Így az összes íz együtt fől össze.
Ui:Én paszírozva szeretem... Úgy egy kicsit sűrűbb lesz. (De ez tényleg csak szokás, és ráfordítani szánt idő kérdése. Ha szorít az idő, akkor szóba sem jön a paszír...
:)
Az alapléhez: az apró halakat és a felszelni szántaknak a farkát, fejét, sok-sok vöröshagymával, sóval, törtpaprikával, csípős paprikával 3-4 órán keresztül főzöm. Ha kell, a levét pótolom. Amikor már teljesen szétfőtt, akkor átpaszírozom.
A szeletelt halakat besózom, esetleg kicsit borsozom is.
Az alaplét széles lábasban (nem fazékban) felteszem főni, meghígítom, meghagyom a savát és ráteszem a még szükséges törtpaprikát akár színező, akár csípős kell még hozzá. (legyen kicsit sós, mert a szeletek is vesznek fel egy kicsit), ha felforrt, belerakom a halszeleteket, kb. 20 percig lassú tűzön rotyogtatva, készre főzöm.
Ez a tiszai-halászlé. Utána csak nyalhatod az ujjadat, hogy a sörös-poharat meg tudd fogni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!