Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Répát tehetek a halászlé alapba?

Répát tehetek a halászlé alapba?

Figyelt kérdés

2011. nov. 15. 14:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kérem tisztelettel,megfőtt életem első halászleve.:D:D

Bár a passzírozás egy szabotázs,de megérte,nagyon fini lett.És bátran mondhatom a kukta nem volt hülyeség.

2011. nov. 15. 19:51
 12/21 doboszoli ***** válasza:
Örülök ha ízlett!
2011. nov. 16. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 mustafa33 ***** válasza:
Csak nem vega halaászlé?
2011. nov. 17. 03:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 mustafa33 ***** válasza:

Bocs, szibériai halleves.

De a répatortát sem kenem meg szardellapasztával.

2011. nov. 17. 03:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
Én szoktam és még több egyéb 'titkos' dolgot,amitől elfogy mindegy szálig! Deni-papi
2011. nov. 17. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim válasza:

Alapvetően a halász abból főzte, ami volt nála...

Répa nem sűrűn volt egy halász alap ellátmányának a része!

Úgyhogy a válasz neeeeeem!

Ami kell:

-hal

-hagyma

-só

-bors

-paprika


Minden egyéb turbózás nem autentikus, mondhatni panelház extra.


Ja! És olvastam, hogy itt valaki külön főzi meg a halat és utána rakja bele! Ez teljesen felesleges. A halászlé alapvető lényege, hogy a delikvens egy bográcsban (fazékban) meg tudja főzni... Így az összes íz együtt fől össze.


Ui:Én paszírozva szeretem... Úgy egy kicsit sűrűbb lesz. (De ez tényleg csak szokás, és ráfordítani szánt idő kérdése. Ha szorít az idő, akkor szóba sem jön a paszír...

:)

2011. nov. 19. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az alapléhez: az apró halakat és a felszelni szántaknak a farkát, fejét, sok-sok vöröshagymával, sóval, törtpaprikával, csípős paprikával 3-4 órán keresztül főzöm. Ha kell, a levét pótolom. Amikor már teljesen szétfőtt, akkor átpaszírozom.


A szeletelt halakat besózom, esetleg kicsit borsozom is.


Az alaplét széles lábasban (nem fazékban) felteszem főni, meghígítom, meghagyom a savát és ráteszem a még szükséges törtpaprikát akár színező, akár csípős kell még hozzá. (legyen kicsit sós, mert a szeletek is vesznek fel egy kicsit), ha felforrt, belerakom a halszeleteket, kb. 20 percig lassú tűzön rotyogtatva, készre főzöm.


Ez a tiszai-halászlé. Utána csak nyalhatod az ujjadat, hogy a sörös-poharat meg tudd fogni!

2011. nov. 19. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 Szabó Simon ***** válasza:
Tehetsz gyermekem, de az már NEM halászlé!
2011. nov. 22. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
Látom,fogalmatok sincs a halászlé fortélyairól!Én nagyon szivesen megosztanám veletek,és 100% hogy nem is csinálnátok azután másképpen.Sárgarépa,bors,halászlékocka....?Hát most nagyon jót nevettem!A receptet egy olyasvalakitől szereztem be,aki ötven év munkatapasztalatát osztotta meg velem.Addig kutattam az etalon recept után,míg rá nem találtam.
2012. szept. 13. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 doboszoli ***** válasza:
Engem érdekelne a "tuti"!
2012. szept. 13. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!