Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Miért tilos a legtöbb európai...

Miért tilos a legtöbb európai országban szintetikus ecetsavat étkezési célokra használni?

Figyelt kérdés

Illetve: Írd fel az alkoholos erjedés bruttó kémiai folyamatának egyenletét!

Légyszi segítsetek. Erre a két kérdésre nem tudom, illetve nem találom a választ. Házi feladat. előre is köszi


2010. dec. 11. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg van szerepe bizonyos piacvédelmi szempontoknak is, de valószínűleg az élelmiszebiztonság is benne van, azaz, hogy a szintetikusat metanolból gyártják. az pedig kis mennyiségben is méreg. (igazából nem a metanol, hanem a lebontása során keletkező formaldehid, de ez mindegy)
2010. dec. 11. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
C6H12O6 + 2 Pi + 2 ADP → 2 CH3CH2OH + 2 CO2 + 2 ATP
2010. dec. 11. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
6%
Mert az európai országok egy részében hülye kémiához nem értő emberek vannak!Bebizonyították a hülyeségüket a vörösiszap nem veszélyessé nyilvánításával! Ha egyszer valamit kémiailag átalakítok az az új vegyület és nem az amiből készítették, ennyit illő volna tudni! Emberkék azt se tudják mi az hogy szintézis! Azt is tudni kellene hogy az emberi szervezet is szintetizál rengeteg vegyületet!Ilyet csak analfabéták terjesztenek hogy a szintetikus C vitamin rossz! Szent-Györgyi forog a sírjában!
2010. dec. 11. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Szerintem a kémiai folyamat egyenlete az lesz, amikor az etanolból oxidáció (hidrogénelvonás) hatására acetaldehid keletkezik, további oxidáció (oxigén hozzáadása)hatására pedig ecetsav. És a metanol is mérgező, akárcsak a formaldehid. (Curie :))
2010. dec. 13. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!