Nem féltek hogy amikor gyros ozob mentek es levágja a húst akkor az még nincs megsülve?
Férjem kb 10 évig járt rendszeresen egy helyre a munkahelyéről ebédidőben, sose volt gond. Aztán ki tudja mi történt, talán túl sokan kezdtek oda járni, nem tudom, 3-4 egymást követő alkalommal is részben nyers húst kaptak. Azóta nem járnak oda. Nem egy jó üzletmodell...
Sehol máshol nem tapasztaltunk egyébként ilyet, nekem az egyik kedvenc kajám a gyros, szóval én is eszek rendszeresen, ráadásul sok különböző helyen. Nem kell aggódni.
Egy normális gyrosozóban kellő hőkezelést kap a hús ahhoz, hogy a benne lévő kórokozók elpusztuljanak. Ha belegondolsz, sok felvágott és kolbászféle sincs szó szerint "megsütve", viszont kapnak valamiféle hőkezelést, vagy alávetik valamiféle eljárásnak, például füstölésnek, ami kiöli belőlük azokat a kórokozókat, amelyek emberi fogyasztásra alkalmatlanná és veszélyess tennék ezeket.
Ahol viszont érezhetően nyers a hús, ott tényleg vigyázni kell. Bár én állandóan gyrost falok, sok-sok helyről, és még sose találkoztam ilyennel. Inkább az volt nekem egyszer a para, amikor az egyik helyről olyan gyros csirkehúst kaptunk, ami konkrétan olyan volt, mintha pörkölt lett volna :D Tudjátok, olyan kis pörcök voltak a húson. Az vicces volt :D
Volt ilyen, igen, méghozzá egy elég felkapott helyen, nem valami útszéli talponálló, ahol tényleg benne van, hogy nyersen kapod a húst.
Természetesen nem fizettük ki - látszott a húson, hogy nincs átsülve - és azóta sem járunk oda.
Néha ránézek a hely review-ira, és nem egy embernek volt már hasonló tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!