Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan készítik a gyros-osok...

Szila73 kérdése:

Hogyan készítik a gyros-osok a bulgurt?

Figyelt kérdés
Mitől lesz olyan pirosas? Milyen fűszert használnak hozzá?

dec. 2. 13:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsompürét adnak hozzá.

Nem egészen olyan, mint a mi sűrített paradicsomunk, de az is megteszi végül is.

Amit ők adnak hozzá, az a "salca", török boltban tudsz venni. De tényleg jó a rendes aranyfácán sűrített paradicsom is.

dec. 2. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez ezt a kifőzött bulgurhoz keverik hozzá, vagy főzéskor kerül bele?
dec. 3. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Főzéskor. Olajon megpirítják a bulgurt, rá a só, paradicsompüré, még egyszer átpirítod felöntöd vízzel (2x-es térfogat), és fedő alatt addig főzöd, amíg a vizet felszívja. Akkor kikapcsolod és még egy 10-15 percet hagyod állni.

Ha otthon készítik a bulgurt, gyakran úgy csinálják, hogy apróra vágott hagymát és egy meghámozott, felkockázott paradicsomot addig pirítanak olajon, amíg a paradicsom szétfő, és ehhez adják a bulgurt. innen pedig ugyanúgy kell már készíteni (püré nélkül, nyilván).

Ez sokkal finomabb, de "nagyüzemi" körülmények között nem sokan vacakolnak vele. De otthon kipróbálhatod :)

dec. 3. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!