Hogyan készítik a gyros-osok a bulgurt?
Paradicsompürét adnak hozzá.
Nem egészen olyan, mint a mi sűrített paradicsomunk, de az is megteszi végül is.
Amit ők adnak hozzá, az a "salca", török boltban tudsz venni. De tényleg jó a rendes aranyfácán sűrített paradicsom is.
Főzéskor. Olajon megpirítják a bulgurt, rá a só, paradicsompüré, még egyszer átpirítod felöntöd vízzel (2x-es térfogat), és fedő alatt addig főzöd, amíg a vizet felszívja. Akkor kikapcsolod és még egy 10-15 percet hagyod állni.
Ha otthon készítik a bulgurt, gyakran úgy csinálják, hogy apróra vágott hagymát és egy meghámozott, felkockázott paradicsomot addig pirítanak olajon, amíg a paradicsom szétfő, és ehhez adják a bulgurt. innen pedig ugyanúgy kell már készíteni (püré nélkül, nyilván).
Ez sokkal finomabb, de "nagyüzemi" körülmények között nem sokan vacakolnak vele. De otthon kipróbálhatod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!