Budapesten melyik gyros-os az, amelyik a legfűszeresebben készíti a gyros-át? Szeretnék végre egy olyat megkóstolni, ami igazán karakteres, ízletes!
Nem Bp.-i vagyok, így nem ismerem a jó helyeket, de most egy darabig fel fogok járni oda.
Szeretnék igazán jó helyeket kipróbálni!
Sok helyen ettem már gyrost, de általában alig tesznek bele fűszereket.
Nagyon a "magyar szájízhez" készítik.
Egyszer ettem egy török helyen egy igazán finom, fűszeres gyrost, na azóta sem volt ahhoz hasonló...
Ismertek olyat, aki rendesen megfűszerezi és jól lepirítja a húst, hogy üssenek az ízek?
Az első utam alkalmával a Nyugatinál szálltam le a vonattal és 4es 6os megállótól nem messze, pár 10 méterre lévő Star Kebab-ba mentem be és ettem egy gyrost.
Ők is túlságosan enyhén fűszereztek... Simán elment volna egy magyar kajának is...
(nem tudom arról nektek mi a véleményetek, de annak sincs rossz értékelése, "jó helyen" is van, aztán mégsem varázsolt el az a gyros.)
Köszi szépen előre is a tippeket! :)
Sok-sok éve nem jártam Budapesten, akkor a Keleti pályaudvaron volt egy Gyroszos, amit törökök, vagy arabok üzemeltettek, egymás között ismeretlen nyelven kommunokáltak.
Lehet már nem is üzemel, vagy leromlott ott is a minőség, ez több, mint 10 éve volt.
Ízletes volt náluk a gyros, de lehet mondani, még ők is magyarosan fűszerezték, ugyanis azt el is kell adni, és a vásárlók többsége nem igényli, vagy nem is szereti az erőteljes idegen ízeket.
Ugyanaz, vagy hasonló a szisztéma a távol-keleti kifőzdékkel is, azok is magyarosan fűszereznek, nem úgy mint otthon, ergo lehet finom, de nehéz eredetit találni.
Budapesten készítik átlagosan az ország legrosszabb kebabjait. Majdnem minden hely borzasztó, rendkívül rossz minőségű hússal dolgoznak, a csípős szósz általában vizezett Erős Pista.
Egy helyet tudnék mondani, amelyik megbízhatóan rendben van, az a Hari kebab.
Pár embertől hallottam, hogy a Kyros Yeeros-t dicsérték illetve a Kerkyra Gyros-ost.
Ezekről mi a véleményetek?
(Köszönöm szépen az eddigi hozzászólóknak a kommentet!)
A felvizezett Erős Pista nekem is ismerős sajnos :D
Igen, az egyik gyros-ost próbáltam a Keletinél, azoknál voltam, akik ilyen kis dobozba csomagolják a sima pitás gyrost (elvitelre).
Azt ismerem :D
Pár éve még rávágtam volna, hogy Leonidas Gyros, de azóta a minőség nulla lett, és be is zártak. Most a belvárosban ott a Hari kebab (csak borjúból kérd, a csirkéjük fos), illetve az Erkel színháztól nem messze is van egy kis üzlet.
Illetve fűszeresnek annyira nem fűszeres, de a Havanna lakótelepen van egy baromi jó a Kondor Béla Sétány és a Barta Lajos utca kereszteződésében. Csak kérd meg a srácokat, hogy kicsit jobban pörköljenek oda a húsnak és a pitának.
Sajnos ez a kínálat teteje, ha jobbat keresel, akkor muszáj magadnak készíteni.
Tényleg ennyire rossz lenne a kínálat? :/
De ha nem Bp.-n akkor hol lehet (Magyarországon maradva) olyat kapni, amire nem csak ímmel-ámmal mondják rá, hogy elmegy?
Okés, akkor azt is felírom! :)
Minden olyan gyrosos érdekel, amit sokan dicsérnek és meleg szívvel ajánlják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!