Teaszakértők, milyen minőségi szálas teát ajánlanátok a karakteres ízek kedvelőinek?
Pár éve ismerkedtem meg a specialty kávékkal és egy új világot fedeztem fel, elképzelni se tudtam korábban, hogy a kávé lehet izgalmas. Állítólag a tea is hasonló, de a boltiak nyilván nem ütik meg ezt a szintet.
Azt is érdemes tudni rólam, hogy a finom részletek felfedezéséhez nem vagyok elég jó, szóval valami erősen intenzív vagy karakteres fajtában gondolkodom. Az internet szerint ilyen lehet az assam, a lapsang, a pu-erh.
Jövő héten szeretnék elmenni egy teázóba (Budapest), nyilván majd kikérem az ő véleményüket is, de ti mit ajánlotok? Cukor, tej, egyéb ízesítők kizárva :)
Én a minőségi Earl Grey teát és a bergamot teát javaslom. Teljesen más ízvilág mint a filteres vackok.
Amúgy minden teát csak boltból lehet beszerezni, már ha nincs saját teaültetvényed.
Az ízesítők nem ördögtől való dolgok. Mondjuk cukrot én sem használok, a tej a teába szerintem nem való, ez egy brit marhaság. A minőségi méz és az igazi citrom azért nagyon jó tud lenni, nem akarom erőltetni, de egyszer próbáld ki!
"a tej a teába szerintem nem való, ez egy brit marhaság"
Végülis csak a világ legnagyobb teafogyasztói, mit tudnak ők.
4 és a németország legnagyobb teaimádói pl. tejszínnel isszák.
Van az osztfríz teaceremónia, amikor leöntik a friss feketeteéval a kb 1 cent átmérőjű cukorrögöt, a tetejére meg tesznek egy kis kanál tejszínt (mármint a friss töményet).
Guszta.
Egyébként a nagyon erős ízű teák kívánják is a tejet, hogy az ember kicsit lágyítson rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!