Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik az a whisky, amit még...

Melyik az a whisky, amit még földi halandóként meg tudok venni, és tényleg finom, karakteres?

Figyelt kérdés
Bourbon, Tennessee, Skót, Ír... bármi jöhet, ami szerintetek finom, és megfizethető :)

2015. okt. 8. 02:20
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Mi neked a megfizethető ár?
2015. okt. 8. 09:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Maradjunk 10.000 Ft alatt. Tehát ebben az árkategóriában, a szerintetek legfinomabbat, whisky fajtától függetlenül.
2015. okt. 8. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha édes whisky-t szereted akkor ajánlom a Mellow Corn-t. Kukorica whiskey, ezért lágy, édes, viszont vigyázz vele mert 50%-os! Bár egyesek szerint túl nyers...

Ha a füstöset pártolod, akkor esetleg egy JW Black, de sok jót hallottam a Grant's Select Reserv-ről is. Vagy kóstold meg a Glenfarclas 10 évest.

Viszont ha újdonságra és különlegességre vágysz, akkor semmiképpen se hagyd ki a MAGYAR!!! Békési Single Barrel-t! 8000 egy üveggel és limitált, csak 1505 üveggel készült! Ha még kapható akkor mindenképpen kóstold meg! Íze édes, diós, fás. Egyértelmű a dió jelenléte, mintha diófahordóban érlelték volna. Nagyon finom!

2015. okt. 9. 09:11
 4/9 Phoney ***** válasza:

A Mellow Corn nemcsak nyers, hanem semmitse tud a 7-8000 forintjáért. Az USÁ-ban eredetileg feleennyibe kerül, annyiért egyébként nagyon jó whisky, nekem is tetszett, de ennyirét nem érdemes, és karakteresnek se igazán mondanám. (Fehér Jim Beam minusz rozs, minusz égetthordó = Mellow Corn)

A Békési 12 tényleg nagyon jó vétel (legalábbis a 001-es hordó jó volt, ha nem zavar, hogy színtiszta aszúíze van, és nem ismerhető fel, hogy ez whisky).

10 alatt nagyon jó még a Bushmills Malt 10, a Buffalo Trace, nem rossz a JW Black sem (csak ez a mai 9 ezer már egy kicsit sok érte). Single malt scotch-ból pedig gyakorlatilag bármelyiket megveheted, amin van kormegjelölés, mondjuk a Tomatin 12 évest.

2015. okt. 9. 11:55
 5/9 A kérdező kommentje:

Kellemes kis gondolatok :)

Mi a véleményetek az ízesítettekről? Pl.: Jack Daniel's Tennessee Honey.

Még esetleg ,ha van tapasztalat The Famous Grouse, illetve a Gentleman Jack-el, azt szívesen fogadom :)

(A Grouse igazából csak azért érdekel, mert rengeteget reklámozzák, persze tudom hogy ami igazán jó, azt nem is kell reklámozni..de kíváncsi vagyok.)

2015. okt. 10. 10:55
 6/9 Phoney ***** válasza:

Amiket „ízesített whiskyként” népszerűsítenek, azok többsége whiskyből készült likőr, csak a marketing mellőzi likőr megnevezést. (Ennyi erővel a Bailey's is ízesített whisky.) Amúgy többnyire kellemes likőrök szoktak lenni, elég jól követik a mai ízlést.

Az alap Famous Grouse ugyanaz a színvonal, mint bármelyik divatosabb olcsó blended scotch, a könnyedebb fajtából (mint a Grant's, Teacher's, Label5, stb.). Sajnos a jó italnak is kell a reklám (különben senki nem próbálja ki...), de a Grouse teljesen átlagos.

A Gentleman Jack a Jack Daniel's még lágyabb (és még ízetlenebb) változata. A Jack Daniel's azokat célozza, akik nem igazán akarnak karakteres ízeket.

Ha a 4-5 ezres árkategóriában akarsz kimagaslót, akkor Islay Mist Deluxe blended scotch vagy Evan Williams 7 éves bourbon, de ezeket már nem könnyű megtalálni.

2015. okt. 10. 12:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Esélytelen, hogy döntsek, muszáj "kipróbálni" mindet, amit írtatok eddig. :) köszönöm!
2015. okt. 12. 23:52
 8/9 Phoney ***** válasza:
Nagyon jól látod: minden italból lehet ajánlani jó kezdéseket, de ezen túl teljesen fölösleges gondolkodni rajtuk, úgysem tudod előre, mi fog ízleni :)
2015. okt. 13. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez pontosan így van. Mindenkinek más ízvilág tetszik, én pl bourbon párti vagyok, nem szeretem a füstös skótokat, de van aki az amcsit veti meg és isteníti a füstöt. Mi csak ajánlani tudunk a saját ízlésünk alapján, holott lehet hogy neked egyik sem fog igazán tetszeni.

Ha BP környékén laksz akkor érdemes lenne ellátogatnod a whiskynet által gyakran rendezett whisky-kóstolókra, ott jópár italt meg tudsz kóstolni (bár azon az áron már lehetne venni egy üveg kezdőkategóriás whisky-t és többnyire azonos típusú italokat kóstoltatnak, mint pl csak erősen füstös, vagy csak bourbon, stb...)

Mindenesetre jó kóstolgatást :)

2015. okt. 22. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!