Hogyan készítitek a gyros tálat?
Milyen hús, fűszer, saláta, öntet, krumpli?
Hogyan sütitek a húst?
Szóval érdekelne az elejétől kezdve az egész.
Filezett csirke combból szoktam gyros fűszersóval serpenyőben.
Sültkrumpli vagy serpenyőben, olajon sült krumpli fűszerezve.
Pari, paprika, uborka, retek.
Öntet mikor milyen. Kapros, füstös, csípős...joghurtból csinálom.
Én igy szeretem. Tudom, nem kell retek, de kell hagyma...
Csirkemellet felcsíkozok, gyros fűszerkeverékkel beszórom, átforgatom, állni hagyom egy órát (kevés étolajat is teszek a pácolódó húshoz.) Nálam a fűszerkeverék a Lucullus fajta, ez ízlik a legjobban.
Hasábkrumplit megsütöm sütőben, tepsiben.
Zöldségek: Jégsaláta felcsíkozva, paradicsom karikázva, lila hagyma.
Mindig készítek hozzá tzatzikit, nekünk anélkül nem gyros a gyros:)
Öntet: Curry-s öntetet mindig készítek, néha fokhagymásat is, az előbbi joghurtos, utóbbi majonézes.
Filézett bőrős csirkecomb, bekenem olajjal, rá só-bors és az első kezembe akadó grillfűszer. Öntottvas serpenyőben jól megküldöm, a bőrből kisülő zsírban rotyogtatom. Addig csinálom amíg kicsit meg nem ég. Felvagdosom a darabokat, felkaparom a serpenyő alját és összeforgatom. Ha ettől leszek rákos, akkor ez van, ritkán csinálok ilyet úgyis.
Tzatzikihez uborka, joghurt, fokhagyma. Mirelit sült krumpli fritőzben. Paradicsom, hagyma, káposzta nyersen, egyéb szósz nincs, a tzatziki bőven elég, nem bonyolítom túl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!