Mi az oka annak, hogy déli országok (Olaszország, Mexikó, Görögország, Törökország stb) konyhái nagyon ismertek és ízletesek, de északon nem annyira vonzó az étel?
Figyelt kérdés
Növénytermesztés? Vagy kultúra?aug. 2. 06:53
1/6 anonim válasza:
Ízben,fűszerezésben és alapanyagban való eltérés miatt.
Az import drágább megtermelni nem tudják.
2/6 Gál Gábor 2024 válasza:
Az ismeretlen és teljesen népszerűtlen hamburger és társai...
3/6 hollófernyiges válasza:
A kevesebb fűszer és több protestantizmus (dógozzál, ne az életet élvezd).
4/6 anonim válasza:
Ha belegondolsz, minél északabbra mész, annál kevesebb féle dolog terem meg. Egy színes zöldséges, fűszeres étel jobban megfog, mint a krumpli, rozskenyér, káposzta, sózott hal.
Azonkívül, mivel minél északabbra mész, annál kevesebb az étel, annál hosszabb és hidegebb a tél, amire tartalékot kell képezni, kulturálisan annál kevésbé szívesen kínálják a vendégeket étellel. Nyilván manapság a globális kereskedelem világában, ahol minden mindig elérhető (elvileg), ennek nem kellene így lennie, de ezek mélyen gyökerező szokások amik a tudatalattiban meghatározzák a viszonyrendszert.
5/6 Justinianus válasza:
Északon is elég változatos: fókahús, fókazsír, fókahús... :)
6/6 A kérdező kommentje:
Icasült Antal ;)
aug. 3. 02:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!