Kaphatnèk egy kipróbált, bevàlt muszaka receptet?
Kaptam 2 közepes méretű padlizsánt, már régen ki akartam próbálni ezt az ètelt, most jött el az ideje. Most készítenèm először.
Neten rengeteg recept van, melyiket próbàlta valaki?
Muszakába KELL fahéj, de nem egy evőkanálnyi, épp csak egy kevéske.
Attól, hogy a kedves első nem tud elkészíteni egy receptet, nem kell kijelenteni, hogy az rossz és "nem finom". Hát, ha elcs.szi még jó, hogy nem lesz finom :D
Én is kihagytam legközelebb a fahéjat, pedig én sem egy evőkanállal tettem bele!
Egy recept nem törvény, az a szép benne, hogy saját ízlés szerint variálható és nekünk speciel nem ízlett fahéjjal.
Kérdező!
2 padlizsánod van, egyiket csináld fahéjjal, a másikat anélkül és majd TI el döntitek, hogy nektek melyik jön be!
12-es: NEKED kellene felfogni, hogy egy "kipróbált" receptnek, amiböl kihagyják a lényeges összetevöket, semmi köze ahhoz, amit a kérdezö keres.
Ahogy valaki korábban írta, ha a pörköltböl kihagyod a paprikát, az lehet kipróbált recept, csak éppen nem pörkölt!
A 13-as javaslatát érdemes megpróbálni, szerintem fahéj nélkül nem más, mint bármelyik rakott padlizsán, akkor nem érdemes variálni vele.
15) Köszönöm, erről van szó. El akarom használni a padlizsánt, s igen, kipróbálnám házilag a muszakát, mert török étteremben mindig ízlik.
Úgy látom, kipróbált receptet nem linkel senki, úgyhogy nekifogok a neten találtak alapján. Elsőre fahéj nélkül.
Itt találtam gyakorin.
"Én kicsit egyszerűsítve szoktam elkészíteni (egyébként éppen egy ciprusi görögtől tanultam :=), a néni virtuóz volt a konyhában!): héjában főzök krumplit, hámozom, karikára vágom. A padlizsánt (csak jól megmosom, nem kell hámozni) karikára vágva serpenyőben barna foltosra, puhára sütöm. Forró olaj kell alá és csak 1-2 csepp, mert mindent felszív! A maradék olajon megpirítom a darált húst, görög fűszerkeverékkel ízesítem (na, ezt a görögök nem így, gyárilag keverve használnák :=) ), ha kell, még mehet rá egy kis só. Olajjal kikent tepsibe rétegezem: karikára vágott főtt krumpli, rá hús, tejföl (eredetileg, a néni receptjében görög johurt lenne), padlizsán, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön. Ezt még meglocsolom bőven tejföllel és megy a sütőbe.
A nénihez képest én csak a tejfölt változtattam meg (görög joghurt helyett), illetve a sokféle fűszert én "letudom" a zacskós görög fűszerkeverékkel. Még senki sem reklamált :=)."
Köszi, jó lett! Nagyjából így csináltam, de több receptet megnéztem, a húshoz tettem egy kis doboz sűrített paradicsomot, ill. karikákra vágott paradicsom is ment rá. Görög fűszerkeverék nem volt itthon, só, bors, oregànó, bazsalikom ment bele,a hús alá több olívaolaj, hagyma, fokhagyma.A tetejére meg besamel sajttal.
Köszönöm szépen a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!