Húsmentes muszaka - mit csinálok rosszul?
Ma próbáltam ki elöször egy muszakareceptet és nagyon nem vagyok megelégedve vele.
Ugyanúgy készül, mint a hagyományos (húsos) variáció: alul krumpli, erre a hús, sült padlizsánkarikáka, paradicsomkarikák, besamel, feta, a különbség csak annyi (egy netes oldal alapján), hogy hús helyett elöre megfözött vöröslencse kerül bele és a tetejére nem tezsek fetát (mivel csak növényi élelmiszereket fogyasztok).
Ma mindkét változatot elkészítettem (ami mindkettöbe kell, azt együtt készítettem elö), egyzserre sütöttem ugyanolyan formában, tehát a különbség csak a hús-lencse volt.
Ami nagyon zavart, hogy egyrészt ez nem sült rendesen, hanem inkább megfött, az egész emiatt pépszerü lett és a lencse teljesen szétesett. Ízre nem volt rossz, de az állaga borzasztó furcsa, nem tetszö lett.
Ha valakinek van valami ötlete, miért lett így, nagyon megköszönném a segítségét!
Szia!
A vöröslencsére jellemző, hogy hamar szétfől, 10-15 perc elég neki. Talán sima barnalencsével jobb lehet a végeredmény, mert annak kb. fél óra kell, hogy megfőljön, és ekkor sem lesz olyan pépes mint a vörös.
Viszont ha én vega muszakát csinálnék gombával próbálkoznék, előtte jól lepírítanám, ahogy a padlizsánt is, és apróra darabolva kerülne az ételbe. A padlizsán és a gomba amúgy is nagyon jó együtt. Esetleg még szójával is megpróbálhatod, mert az meg szinte ugyanúgy viselkedik mint a darálthús. Söt a kettő kombinációja is nagyon jó, amikor vegán töltött káposztát készítettem a nagynénémnek, kombináltam a kettőt, és istenien sikerült (a megrögzött húsimádók is elismerték).
Remélem tudtam adni jó ötleteket. Azért hozzátenném, hogy vega muszakát nem csináltam még, így a tanácsaim csak elméletiek, de sok évnyi főzés van mögötte.
Köszi a tippeket.
A lencséhez még az lenne a kérdésem, hogy szerinted nyersen kellene beletenni a muszakába, hogy ne menjesz szét? esetleg a többi hozzávalónak lévö nedvesség elég lenne neki?
A szejtán meg szója sajnos túlérzékenység miatt eléggé kiesik, csak igen korlátozott mennyiségben tudom ezeket fogyasztani és ahol lehet, elkerülöm.
A gomba jó ötlet, csak mostanában rengeteget ettem különbözö módokon és most mást szerettem volna, ezért tetszett meg a lencse ötletként.
Egyelöre még ezen a téren elég kezdö vagyok, egyébként régóta fözök, van kellö tapasztalatom, csak éppen a vegán téma az, ami még nagyrészt ismeretlen, ezért többször van, ami nem olyan lesz, mint amit szeretnék.
Még egyszer köszi a segítséget meg a tippeket.
Szia!
A barnalencsét én semmi képpen sem tenném nyersen bele. Szerintem nem puhulna meg. A vöröset már előbb, mert annak kevesebb idő kell. Talán a legokosabb az lenne, ha kicsit előfőznéd, de nem teljesen puhára, a barnát úgy 20 percig, a vöröset 8-10 percig kb. Bár továbbra is azt mondanám, hogy ha a vöröslencse állaga zavart ebben az ételben, lehet jobb lenne legközelebb barnalencsével próbálkozni.
Örülök, hogy segíthettem.
Lencse helyett ha opció a szejtán (tönkölybúza), tofu vagy szójagranulátum, esetleg borsófehérje, azzal jobb eredményt lehetne elérni.
Feta helyett ajánlom a házi kesusajtot jól sózva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!