Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen étel a musszaka (vagy...

Milyen étel a musszaka (vagy muszaka? Miből készül?

Figyelt kérdés
2010. márc. 10. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

rakott padlizsán, darálthusssal és krumplival

besamellel öntik le és ugy sütik meg

2010. márc. 10. 12:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Huu köszönöm szépen. Piacon szoktam látni, boltban nem annyira. Jól hangzik, csak mi nem nagyon csinálunk. Nincs vele sok macera?
2010. márc. 10. 12:41
 3/12 A kérdező kommentje:
Olyan szerbes hangzása van. Szerintem szerb kaja nem?
2010. márc. 10. 12:42
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal görög.
2010. márc. 10. 12:59
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. márc. 10. 13:05
 6/12 anonim válasza:
100%

Tényleg görög étel.

[link]

Itt van egy recept, de a neten rengeteg variációját fellelheted...

2010. márc. 10. 13:43
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De jól néz ki!!! Megkívántam:D
2010. márc. 10. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Rakott padlizsán, görög étel. Közepesen munkaigényes, de megéri, mert nagyon finom!

Én kicsit egyszerűsítve szoktam elkészíteni (egyébként éppen egy ciprusi görögtől tanultam :=), a néni virtuóz volt a konyhában!): héjában főzök krumplit, hámozom, karikára vágom. A padlizsánt (csak jól megmosom, nem kell hámozni) karikára vágva serpenyőben barna foltosra, puhára sütöm. Forró olaj kell alá és csak 1-2 csepp, mert mindent felszív! A maradék olajon megpirítom a darált húst, görög fűszerkeverékkel ízesítem (na, ezt a görögök nem így, gyárilag keverve használnák :=) ), ha kell, még mehet rá egy kis só. Olajjal kikent tepsibe rétegezem: karikára vágott főtt krumpli, rá hús, tejföl (eredetileg, a néni receptjében görög johurt lenne), padlizsán, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön. Ezt még meglocsolom bőven tejföllel és megy a sütőbe.

A nénihez képest én csak a tejfölt változtattam meg (görög joghurt helyett), illetve a sokféle fűszert én "letudom" a zacskós görög fűszerkeverékkel. Még senki sem reklamált :=).

2010. márc. 10. 14:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Fuu de jól hangzik! Az a baj, hogy félig meddig vega vagyok, nagyon kevés husit eszek meg,de ezt biztos megenném.Ment a zöld nektek!
2010. márc. 10. 14:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
A tegnap 14:04-es receptje igen jó, és ha gondolod, lehet hús nélkül is késziteni, akkor is finom - mi csak egész kevés húst teszünk bele (5 emberre negyed kilót).
2010. márc. 11. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!