Milyen étel a musszaka (vagy muszaka? Miből készül?
rakott padlizsán, darálthusssal és krumplival
besamellel öntik le és ugy sütik meg
Rakott padlizsán, görög étel. Közepesen munkaigényes, de megéri, mert nagyon finom!
Én kicsit egyszerűsítve szoktam elkészíteni (egyébként éppen egy ciprusi görögtől tanultam :=), a néni virtuóz volt a konyhában!): héjában főzök krumplit, hámozom, karikára vágom. A padlizsánt (csak jól megmosom, nem kell hámozni) karikára vágva serpenyőben barna foltosra, puhára sütöm. Forró olaj kell alá és csak 1-2 csepp, mert mindent felszív! A maradék olajon megpirítom a darált húst, görög fűszerkeverékkel ízesítem (na, ezt a görögök nem így, gyárilag keverve használnák :=) ), ha kell, még mehet rá egy kis só. Olajjal kikent tepsibe rétegezem: karikára vágott főtt krumpli, rá hús, tejföl (eredetileg, a néni receptjében görög johurt lenne), padlizsán, és így tovább, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére padlizsán kerüljön. Ezt még meglocsolom bőven tejföllel és megy a sütőbe.
A nénihez képest én csak a tejfölt változtattam meg (görög joghurt helyett), illetve a sokféle fűszert én "letudom" a zacskós görög fűszerkeverékkel. Még senki sem reklamált :=).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!