Szeretitek a mákos gubát?
Nem. a tejben áztatott kifli gusztustalanul néz ki, íze is rossz, a mák meg még csak ront rajta.
Máshol az ilyen mosléknak nevezik
Imádom!
Barátnőm receptje szerint szoktam:
Mákos guba
• 6 db szikkadt kifli
• 0,5 liter tej
• 1 cs vaníliacukor
• fél citrom reszelt héja
• 1 evőkanál vaj
• 3 evőkanál méz
• 10 dkg darált mák + 10 dkg porcukor
A tejet, vajat, vaníliacukrot és a mézet felmelegítjük egy lábosban. A karikára vágott kiflit beletesszük egy mélyebb tálba, és ráöntjük a mézes-tejes folyadékot, majd összerázzuk. Ezután hozzáadjuk a porcukros darált mákot, ezzel is finoman összekeverjük, rázogatjuk.
Vajjal kikent jénaiba terítjük, és melegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen, kockákra vágva tálaljuk (a tetejére lehet mézet csorgatni, vagy vaníliasodóval tálaljuk).
Ami azért ugye 20 percig sütve van még sütőben (teteje keményebb, belül puha), és kockázható, az annyira nem "moslék", ahogy itt egyesek írják. Ja, és vanília sodót szoktam készíteni hozzá.
ILYEN a mákos guba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!