Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik a tipikus magyar kaják?

Mik a tipikus magyar kaják?

Figyelt kérdés
Ha lenne öt magyar étel, mit kóstoltatnál meg egy külföldivel? Ha lehet, akkor: hideg előétel, meleg előétel, leves, főétel és desszert.

2022. aug. 20. 19:40
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
63%

Ne menjünk már vissza Ádám-Éváig, az eredetekig az ételeinkkel!

Mert ha az lenne a cél, akkor legegyszerűbb, ha odavágunk egy darab nyereg alatt puhított húst az asztalra, ahogy azt a honfoglaló őseinkről tanultuk, "Nesze neked itt az autentikus magyar kaja!"


A 21-ik században élünk, az itt felsorolt ételek többé-kevésbé tükrözik a magyaros ízvilágot, így aztán lehet válogatni és tökéletesen bemutatni, hogy mi magyarok mit ismerünk el magyar konyhaként.

Mindezt úgy, hogy a külföldi vendég is el tudja fogyasztani, mert nem tocsog egy kiló disznózsírban, vagy nem ugrik ki a szeme a bivalyerős paprikától, mert valójában aki igazán jól főz magyarul, arra ez nem is jellemző.

2022. aug. 22. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/44 anonim ***** válasza:
40%
41: a nyereg alatt azért volt hús, hogy a ló sebeit gyógyítsa, senki sem evett ilyesmit.
2022. aug. 25. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/44 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem sok válaszoló tévedésben van. A magyaros ételsor nem azt jelenti, hogy otthon mit szoktunk enni vasárnap, és hogy nem eszünk előételt. Ez egy tradicionális ételsor, amelyet a közmegegyezés magyarosnak tekint. Amúgy nem egyszerű feladat, hogy harmonizáljon is. Az sem segít, hogy sok minden 19. századi vagy 20. századi kreálmány, és azelőtt senki nem ismerte. Sok étel a szegénykonyha fogása, de vannak arisztokratikus ételeink. Amúgy az Ínyesmester jó kiindulás.


Hideg előétel: Libamáj zsírjában, magyar parasztkenyér (3 kg-osból vékony szeletek), idény biozöldségek. Ital: Málnapálinka.

Meleg előétel: Hortobágyi palacsinta (csirkehússal). Ital: Puszta koktél.

Főétel: Vadas szelet zsemlegombóccal vagy Göcseji gombás tekercs friss natúr lecsóval és hercegnő burgonyával. Ital: Badacsonyi kéknyelű.

Desszert: Dobostorta/Esterházy torta/Gerbeaud szelet - válogatás vagy Gundel palacsinta. Ital: Tokaji natúresszencia.

Plusz: Magyaros sajttál.

Eszpresszó kávé, Unicum Barista.

2022. aug. 25. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/44 anonim ***** válasza:
32%
Tipikus magyar étel például a zsíros kenyér lilahagymával. Nem szabad elfeledkezni a tyúkhúslevesről (cérnametélttel), a töltött káposztáról (nem székelykáposzta), a túróscsuszáról pirított szalonnával. Talponálló étel a fokhagymás-tejfölös lángos, reggelire jó a tepertős pogácsa aludtejjel. Uzsonnára lekváros kenyér, szigorúan sárgabarack- vagy szilvalekvárral, desszertnek lekváros papucs, mákos vagy diós vagy meggyes rétes. Innivalónak must vagy meggyszörp szódavízzel.
2022. szept. 13. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!