Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Csinált már valaki ázsiai...

Csinált már valaki ázsiai gombócokat, melyik a jobb elkészítési mód?

Figyelt kérdés
Szeretnék készíteni, de nem tudom melyik módszerrel készítsem. Láttam, hogy lehet sütni, párolni vagy vízben főzni, ország válogatja. A kínia gőzgombóc vagy a japán gyoza, ilyenekről beszélek. Melyik ízletesebb, nektek melyik elkészítés jött be? Darálthúsos lesz mindenképp, az ízesítést még nem döntöttem el, de van egy rakás szószom hozzá.
okt. 30. 10:24
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Egyik sem jobb, más.
okt. 30. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket egy szita és egy nagy fedeles kondér segítségével meg lehet gőzkosár nékül is.


Az elv az, hogy pici vizet teszel bele, bele a szitát vagy a kosarat, a kosárba sütõpapírt, és arra azt, amit gőzölni akarsz. Rá a fedelet, és esetleg egy konyharuhát ha nem zár rendesen.



A gyoza állagban a tortellinihez hasonló, ilyen töltött tészta. Lehet olajban sütni is. Káposztával, répával, sertéssel, kacsával, csirkével, fafül gombával töltik.


A bao egy nagyon puha, már már puskóta könnyed zsemle, amibe húst, zöldséget, sweetchilli szószt teszel.


Aztán vannak mindenféle más dim sum dolgok is, ezer meg egy ízben. Halas, rákos, polipos, marha, csirke, sertés stb.


Van édes bao is, pl vörös bab pürés (ez igen, édes), vanília sodós, lila édesburgonyás, csokis, sütőtökös, mogyorós, fekete szezámkrémes...

okt. 30. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

De van kedvencetek? Melyik ízlett jobban?

Rengeteg van és holnap szeretnék vendégeknek készíteni. Van gőzkosaram is, mert a szilvás gőzgombóc az egyik kedvencem és szoktam csinálni is :)

okt. 30. 13:26
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"holnap szeretnék vendégeknek készíteni"


Elöször próbáld ki, mielött vendégeknek akarnád készíteni, mert az elsö (néhány) kisérlet általában nem lesz igazán jó.

Vendégeknek csak olyasmit okos dolog adni, amit már garantáltan el tudsz rendesen készíteni, a kisérletezéshez nem ez a jó alkalom.

okt. 30. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért hajtogatni, meg az alapanyogok beszerzése se lesz könnyen meg.


Ha meg fagyasztott verziót vennél, akkor meg olyan kínai bolt a közslben, ami tart sokféle ilyet, készen.


Kína nézd meg mekkora, és hát gondolhatod, sok regionális specialitás van. Szerintem ezen az oldalon nem nagyon van, aki minden végig ette és ennyire specifikus válasszal rendelkezik.

Aztán ha még delélkelet ázsia többi országát is nézed, pláne.

okt. 30. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Oksa, akkor lehet fagyasztottat veszek. Közeli barátok, már ettek ők mindent, legjobb kóstolók :D

Saját tésztát csináltam volna.

okt. 31. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Esetleg csináljatok gyoza házibulit. Közösen megcsinálni, és akkor nincs akkora nyomás.

[link]


Mindenki hoz 1-2 tölteléket.

okt. 31. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!