Szeretitek a tatár beefsteak-et?
Néha kínáltak vele családi összejöveteleken, de valahogy nem mertem megkóstolni, mert tartok a nyers hústól
Ti hogy vagytok vele?
Legjobb!!!
...persze nem mindegy, hogy készítik el.
Ennek a mikéntje ugyanúgy okozhat csalódást, mint életre szóló élményt.
Érdemes kipróbálni, és alapvetően nyitottnak lenni az új dolgokra. Én pl. tojásos velőt kóstoltattam több esetben is idegenkedőkkel, és mutattam rá arra, hogy -ésszerű keretek közt- nyitottnak kell lenni az ilyen dolgokra.
Az egyetlen probléma, hogy drasztikusan nullázódik a szaktudás, ezért könnyen szerezhetnek negatív élményt az ilyen ételek.
De jól elkészítve , ugyanilyen mély nyomot hagyhatnak benned, pozitív értelemben!!!!
2-es vagyok
"Pontosan nyers hús"
Na valami ilyesmiről beszéltem... ki tudja, miből volt.
3-mas, füstölt kolbászt ettél már? Mert hogy az is "nyers" hús...
Alapvetően ott kezdődik a történet, hogy mi az a "nyers".
A füstölt kolbász nyers hús?
Egy andalúz szárított sonka, nyers hús?
Egy 6 hetes száraz pácban érlelt bélszín, nyers hús?
Egy gravlax, nyers hús?
...
Ugyanoda tudok visszakanyarodni: Tudni kell elkészíteni!!!
És ismét 2-es vagyok.
" nyers hús íze van"
tökéletes példája egy összegányolt fosnak!
Komplex, összetett íze van, ami még csak véletlenül se hasonlít a nyers hús ízére!
3-mas, sajnálom, hogy valami dilettáns szakbarbár megetetett valami szarral!
3-as vagyok. Páromnak és apukámnak ugyanaz nagyon ízlett, szóval szerintem inkább "velem volt a gond". Nagyon finnyás vagyok a húsokat tekintve, a csirkemellen és a halon kívül nem nagyon eszek mást, maximum így kipróbálás szintjén. Nem, a füstölt kolbászt sem szeretem, meg a bélszínt sem.
Nem vitatom, hogy nagyon fontos az elkészítés, pláne ilyen ételeknél, de ízlés kérdése is.
6-os!
Annak ellenére, hogy többszöri olvasásra se tudom, mi az a "nem vetsz be" , hajlandó vagyok ennek kapcsán érdemi vitába szállni.
Vegyük elsőnek a füstölt kolbász. Milyen érlelésről beszélsz? Nincs az ég világon semmiféle érlelése! Tökéletesen nyers hús, ami tökéletlenül égett fa égésterméke miatt lesz (jobb esetben, ha nem kavar be a botulizmus) csírátlanítva.
Ellentétben egy tatárral, ahol nagyon is van érlelés. Jobb esetben több hét is. Vákuumban, vagy hagyományos módon, csökkentett kémhatású közegben.
Nem mellesleg alapból kizárhatóak a sertésre jellemző baktériumok, és paraziták, mint pl. botulinum, trichinellózis, vagy az orbánc, amik akár halálos betegségek is lehetnek, jobb esetben csak levágják a lábaidat! :D
Ezek után érdeklődve, és legnagyobb tisztelettel várom az ellenérveidet! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!