Van olyan tradicionális magyar étel, amit kifejezetten nehéz, kihívás (jól) elkészíteni?
Azt el kell ismerni, hogy Erdélyben, de különösen a székelyeknél nagyon sok érték maradt meg, amire vigyázni kell.
Nem véletlen az, hogy a néprajzkutatók is előszeretettel kutakodnak ott.
A gasztronomiában is sok értéket megőriztek, ott még főzik azokat az egyszerű ételeket, amelyek az anyaországban már szinte feledésbe merültek.
A székelyeknél mindíg is speciális helyzet volt, amikor még nem volt közöttünk országhatár, akkor is volt egy idegen népek alkotta gyűrű körülöttük, annak minden hátrányával, és előnyével, ami a gasztronómia szempontjából talán elöny: a székely konyha rendkívül gazdag, egyszerű alapanyagokból (mert azt sem mondhatjuk, hogy a székelyek bármikor dúskáltak a jóban) tudnak finom ételeket készíteni, legyen az ősi eredetű, vagy a különböző nemzetektől eltanult.
#10 "jo minosegu alapanyagokat szinte keptelenseg elrontani"
Ne becsülj le! Csodákra vagyok képes.
Nincs nehezen elkészíthető étel.
Hozzáértés, érzék, rutin, odafigyelés, kedv, hangulat van, megfelelő eszközök, alapanyagok vannak és ízlések vannak,,,, vagy nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!