Mégis ki az az elvetemült, aki képes jóízűen enni ezekből a kifejezetten undorító magyar ételekből? Az agyvelő már tényleg hányingerkeltő.
Most olvastam ezt a cikket, és már a puszta látványtól felfordult a gyomrom, de ha ezekből a belsőség szemetekből ennem kéne, garantáltan kihánynám az első falat után.
Én képtelen vagyok felfogni, hogy a húsfeldolgozás során a mellék-termékekből készüljön az ebéd. A cikkíró pedig külön említést érdemel, hogy ezeket az ételeket, melyeket normális ember az éhezés utolsó stádiumában lenne hajlandó elfogyasztani, a magyar gasztronómia legjobbjaiként ajánlja.
Neked undorító, más meg ezen nőtt fel (lehet azért is, mert nem engedhették meg maguknak, hogy szín tiszta husikát egyenek minden nap...), mégis egészséges emberek. Ízlések és pofonok kérdése az egész. Nekem speciel a kocsonya, a körömpörkölt, véres hurka, főtt nyelv a favorit.
De van olyan, amit nem eszek meg: a velős cuccok, és a pacal. (no meg amiről még nem hallottam, hogy elkészítenek az a Malactartó, na azt sem kóstolnám meg.)
De a zúza pörkölt, hagymás vér is nagyon finom.
Mi a baj a belsőségekkel? A ragadozók sem azért eszik meg, mert megbecsülnek mindent, hanem mert ösztönösen érzik, hogy az jó nekik. Most meg nem mondom, milyen tápanyagban különösen gazdagok a belsőségek, de távolról sem értéktelenek és sok közülük eléggé kedvelt cucc, mert finom.
Nem melléktermék, hanem más része az állatnak. Fene se érti, miért csak az izmot szeretik egyesek.
Én megvagyok belsőségek nélkül (pacalt pedig nem is ennék, nem érdekel :P lehet egyéni ízlésem és érdektelenségem, mivelhogy sose próbáltam, szerintem nem is láttam még), egy kis házi sült vért viszont bármikor ennék. A jóféle disznósajt nemcsak finom, de érdekes is.
Rengeteg effélét képes lennék megkóstolni éhezés nélkül. Bolti, nagyüzemi húst viszont nem. Nem vagyunk egyformák.
Jó a pacal speciel tényleg nem olcsó már, sőt a köröm sem. Mondhatni a pacal már divat kaja is lett...
Amúgy disznóvágásnál (legalábbis nálunk) minden "alkatrészt" hasznosítanak, mert nincs tékozlás-pazarlás. Szépen is nézne ki, ha a fél disznó a kukában landolna...
A velős pirítós az nagyon jó. Jaj de régen ettem már olyat!
De megcsinálni tényleg nem a legkellemesebb dolog a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!