A "buffalo" szót az angol nyelvben konkrétan mire használják? A bivalyhúsra vagy egy bármilyen hús elkészítési módjára? Bivaly szegy recept a cél 😊
Bivaly szegyre keresek receptet. Főleg angolul, mert magyar konyha nem igazán használja. (legalábbis eddig nagyon kevés receptet találtam hozzá)
Az USA-ban a szegy rendkívül népszerű étel, de a bivalyhús is?
Mert a "buffalo brisket recipe" keresésre a sima marhaszegyet találom. Mégiscsak bivaly, nem szeretném ugyanúgy csinálni, mint a marhát.
A besértődős vagyok továbbra is. 😄
Itt egy recept lefordítva:
Braciole di bufalo alla partenopea- Bivaly borda nápolyi stilusban
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet bivalyhús a braciole-hoz, egyenként 150-200 g (általában a tenerone fedeléből vagy a szegyből készül, mert az puhább).
800 g San Marzano paradicsom az Agro Sarnese-Nocerino cégtől
100 g fűszerezett Pecorino vagy Caciocavallo sajt
1 csokor petrezselyem
4-5 gerezd fokhagyma -1 hagyma -1 pohár fehérbor (vagy vörös)
1 kis chilipaprika -3 pohár zöldségalaplé
7-8 bazsalikomlevél - extra szűz olívaolaj - só és bors.
Tisztítsuk meg a petrezselymet, és 2-3 gerezd fokhagymával együtt vágjuk durvára. A maradék fokhagymával és a hagymával készítsünk apróra vágott keveréket. A hússzeleteket egy vízbe mártott húsklopfolóval kissé kiklofoljuk, hogy jó vékony legyen.
Terítsük a hússzeleteket egy vágódeszkára, tegyünk rá néhány szelet pecorino sajtot, és szórjuk meg bőségesen az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel. A hússzeleteket feltekerjük 4 roláddá, és mindegyiket rögzítsük két fogpiszkálóval vagy kössük össze fehér konyhai zsineggel.
Süssük meg a szeleteket egy serpenyőben 4-5 evőkanálnyi olajon. Amint minden oldalról aranybarnára sül, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és hagymát, hagyjuk, hogy egy kicsit megízesüljön, majd felöntjük a borral, és hagyjuk elpárologni. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomok héját egy kis résnyire bevágjuk, néhány másodpercre forró vízbe merítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, durvára vágjuk, és a megbarnított karajhoz adjuk. Adjuk hozzá az apróra vágott chilipaprikát, tegyük rá a fedőt, és főzzük 2-3 órán át gyenge tűzön, majd ha a paradicsom már eléggé elfogyott, öntsük fel a húslevessel. Amikor már majdnem megfőtt, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!