Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Szomszédos országaink miért...

Szomszédos országaink miért nem képesek elfogadni, hogy a konyhájukra nagy hatással voltak/vannak a magyarok?

Figyelt kérdés

Bármilyen magyar ételekre keresünk rá angolul, millió számmal köpködik a magyarokat, hogy nem is magyar kaja látható a videóban, és mi magyarok csak elloptuk.

A csehek és a szlovákok megvannak róla győződve, hogy a kürtőskalács szlovák, a románok természetesen magukénak tekintik (holott a kürtőskalács idősebb az utóbbi két országoktól együtt véve is), csak úgy ahogy a gulyást és a lángost is románnak hiszik.

A románok még londonban is román zászlós pálcikával árulják a lángost, csak tejföl helyett nutellával. Valami rém, egyből kidobtam ahogy megláttam a magyar lángosos standot.

A csehek a gulyást cseh gulyásként árulják éttermeikben, ami amúgy egy szaftos magyar marhapörkölt.

Ettem már románoknál gulyáslevest, bár ízetlen volt és sok köze nem volt hozzá a magyarhoz. Tehát azt elhiszem hogy az ők találmányuk, csak ne hívják gulyásnak..

De találkoztam már lengyellel is aki vérig volt sértve, hogy én nem vallom a gulyást lengyel ételnek.

Már olyan kommenttel is találkoztam, hogy a disznózsírt is a románok találták fel :DDD

Mondjuk a románok mindent annak hisznek, a bableves, babgulyás, de még olyan nemzetközi ételeket is, mint például a töltöttkáposzta, rakottkáposzta, tepertő, szilvásgombóc, amiket amúgy egész Közép meg Kelet Európa, de még odalent a törökök is eszik például a töltött káposztát.


Miért esik feldolgozni sok szomszédos országunknak, hogy igenis hatással volt rájuk a magyar konyha és szinte minden héten magyar eredetű ételt esznek, legfeljebb más verzióját?


Még Kanadában is vannak akik magukénak vallják a kürtőskalácsot, mert egy oda kitelepült magyar férfi indította be a fagylalt tölcséres verzióját.



2021. aug. 21. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az európai konyhák javarészt az ókori római birodalomban kialakult gasztronómiára vezethetőek vissza, amire a görögök hatottak, ő rájuk meg a perzsák és az egyiptomiak. A gasztronómiai elemek villámgyorsan tudnak terjedni, sokszor lehetetlen kibogozni egy bizonyos étel honnan indult. Pl: a rántott húsnál mondják a bécsi eredetet, de valójában előbb volt Milánóban. Aztán régebbre visszamenve kiderül, hogy az ókori görögök is ettek bő zsiradékban kisült húsokat, amik ugyan nem azonosak a most ismert rántott hússal, de kísértetiesen hasonló az elkészítési alapelvük.
2021. aug. 21. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
34%
Németek amit gulyásnak hívnak az max pörkölt és semmi köze a gulyásleveshez .
2021. aug. 22. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
89%
Az 1500-as évek előtt a legtöbb "ősmagyar " étel alapanyagai, még nem voltak megtalálhatóak európában ezt ugye tudod.
2021. aug. 22. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
83%
Nincs is jobb az alfoldi Hawaii pizzanal :))))
2021. aug. 22. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
87%

14

A son-go-ku pizza az igazi hungarikum.

2021. aug. 22. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!