Szomszédos országaink miért nem képesek elfogadni, hogy a konyhájukra nagy hatással voltak/vannak a magyarok?
Bármilyen magyar ételekre keresünk rá angolul, millió számmal köpködik a magyarokat, hogy nem is magyar kaja látható a videóban, és mi magyarok csak elloptuk.
A csehek és a szlovákok megvannak róla győződve, hogy a kürtőskalács szlovák, a románok természetesen magukénak tekintik (holott a kürtőskalács idősebb az utóbbi két országoktól együtt véve is), csak úgy ahogy a gulyást és a lángost is románnak hiszik.
A románok még londonban is román zászlós pálcikával árulják a lángost, csak tejföl helyett nutellával. Valami rém, egyből kidobtam ahogy megláttam a magyar lángosos standot.
A csehek a gulyást cseh gulyásként árulják éttermeikben, ami amúgy egy szaftos magyar marhapörkölt.
Ettem már románoknál gulyáslevest, bár ízetlen volt és sok köze nem volt hozzá a magyarhoz. Tehát azt elhiszem hogy az ők találmányuk, csak ne hívják gulyásnak..
De találkoztam már lengyellel is aki vérig volt sértve, hogy én nem vallom a gulyást lengyel ételnek.
Már olyan kommenttel is találkoztam, hogy a disznózsírt is a románok találták fel :DDD
Mondjuk a románok mindent annak hisznek, a bableves, babgulyás, de még olyan nemzetközi ételeket is, mint például a töltöttkáposzta, rakottkáposzta, tepertő, szilvásgombóc, amiket amúgy egész Közép meg Kelet Európa, de még odalent a törökök is eszik például a töltött káposztát.
Miért esik feldolgozni sok szomszédos országunknak, hogy igenis hatással volt rájuk a magyar konyha és szinte minden héten magyar eredetű ételt esznek, legfeljebb más verzióját?
Még Kanadában is vannak akik magukénak vallják a kürtőskalácsot, mert egy oda kitelepült magyar férfi indította be a fagylalt tölcséres verzióját.
14
A son-go-ku pizza az igazi hungarikum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!