Hogyan viszonyultok a lóhúshoz?
"Hogyan viszonyuljak ehhez a kérdéshez?"
Tedd fel magadnak a kérdést: Milyen etikailag releváns különbség van ló és kutya között, ami miatt okés lovat ölni a húsa miatt, de nem okés kutyát ölni a húsa miatt?
Ízlelőbimbó kényeztetése eltünteti az állat megölésével kapcsolatosan felmerülő etikai kérdéseket?
Egy érzékszerv (ez esetben az ízlés) kielégítése feljogosít egy állat megölésére?
"Persze ez nem igaz, viszont tényleg most van egy kis bűntudatom, hogy lovat ettem. Hogyan viszonyuljak ehhez a kérdéshez?"
Nem vagy te egy picit befolyásolható? Ha látsz egy képet a múzeumban, először körbekérdezel, hogy neked az tetszik vagy sem? Vagy eldöntöd önállóan?
Csak azért, mert Magyarország lovas nemzet, nem jelenti azt, hogy máshol ne ennék meg. Ettől nem lesznek se többek, se kevesebbek, csak mások. Mindenkinek magánügye. Imádom a lovakat, nem lennék képes például leölni egyet és megfőzni. De ha átugrom Szlovéniába, ahol bizony készítenek lókolbászt és már ott van előttem, becsszó megkóstolnám. Az ilyen hirtelenítélő emberektől meg tartózkodom, legyek bárhol a világban. Van belőlük elég mindenhol, de Magyarország kiemelkedő a toxikus emberek létszámát illetően.
Többször ettem ló steaket Olaszországban. És mindezt úgy, hogy egyébként évente ha 3-4-szer eszek húst.
Szerintem a legfinomabb hús azok közül amiket már kóstoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!