Hogyan viszonyultok a lóhúshoz?
én a báránnyal voltam így, de megkóstoltam és hát nagyon finom volt...
kutyát, macskát viszont semmiképp sem ennék.
Nagyon finom. Apam hozott haza egyszer, es gyorsan elfogyott kolbaszhoz kepest. Meg is volt az ara, azota se hozott.
Egyebkent eleg alszentseg. Alapvetoen allat-allat mindegyik. Nyulat sem idegen enni, megis sokan tartanak haziallatkent. Lenyeg mindig az, hogy nem a sajat kezevel teszi az ember a gyilkolast (legalabbis az aki olyat mond, mint az ismeroseid), es akkor maris mas megvilagitasbol mondja. Nekunk nem normalis dolog kutyat vagy macskat enni, Kinaban az.
Mivel vegán vagyok, nálam kizárt.
De nem szólok bele, hogy ki mit egyen. Szóval ha ízlett, akkor fogyaszd bátran.
Szlovéniában ettem steakként, azt reprezentatívabbnak éreztem, mint az itthoni agyonfűszerezett kolbászokat. Olyan volt, mintha csirkemellet becukroztak volna. Egy élménynek jó volt, de meg tudom érteni miért nincs piaca világszerte - egyszerűen nem annyira finom, hogy többször megkívánja az ember.
De a morális hőbörgésre ettől függetlenül tojok.
" Nagyon ízlett "
Számomra itt lenne vége ennek a történetnek.
Nem vagyunk egyformák, én nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy más emberek nézetei miatt lenne bűntudatom.
Saját belátásból lehet, de más véleménye nem igazán érdekel.
Ha neked alapjában véve nem volt ezzel bajod, talán egy kicsit "átvehetnél" ebből a hozzáállásból, ahelyett, hogy mások miatt utólag elronts egy jó élményt.
A ló Európában is sok helyen vágóállat, Magyarországon is vágnak étkezési célra. Nem túl sokat, pl. a fenti okok miatt, de azért létező dolog, úgyhogy annyira azért nem kell a nyavalygósoknak túljátszani a szerepüket.
Régebben meg még inkább benne volt a kultúránkban a lóhús megevése, egyáltalán nem áll ez olyan távol a magyar "gasztro-kultúrától".
Úgyhogy szerintem innentől kb egál, mármint úgy értem, hogy neked bejött, más meg sopánkodott egy sort, egyikkel sincs baj, neked nem kell hogy ettől bűntudatod legyen, ő meg nem ítélhet el emiatt.
Én szimplán akkor rögtön lereagáltam volna azzal, hogy ha neki problémája van a lóhús evéssel, akkor ne egye. Az ő dolga, ő döntése. Az meg a te dolgod, hogy te mit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!