Vegák, ti hogy viszonyultok a vegán kajákhoz?
Dehogy bosszant, előny... Igazából ha nem vegán az étel, akkor gond van, mert kevés tejterméket eszem meg s azt sem ételben, hanem inkább külön, tojásból pedig lehetőleg csak azt eszem, amit háztól tudok venni.
Amúgyis, ha vegán étel, akkor bárki megeheti, csak finom legyen :)
Én szeretem a vegán konyhát, bár mivel nem bírom a sok szénhidrátot, tartósan csak a szénhidrátszegény vegán étrend jönne be. Egy éttermezésnél ez annyira nem fontos, bár valószínűleg könnyed zöldségételt fogyasztanék, ha lehet.
Rég jártam éttermekbe, de egy normál étteremben egypár éve szinte semmi vega nem volt, nemhogy vegán. Sokszor 30 gramm grillezett zöldséget akartak adni annyiért, mint egy jó nagy húsos étel... Szerintük a vegáknak nincs szükségük kalóriára s tápanyagokra, úgy látszik.
De rántott sajtot sem ennék áfonyamártással, csak az éhhalál kései szakaszaiban. Sosem ettem még olyat, de nem is vonz...
Nem panaszkodom, elvagyok én egy sörrel is, max. kettővel, eszem máskor, máshol, de az nem igaz, hogy bármely étteremben könnyű vega, sőt vegán ételt találni, amivel még jól is lakhatunk.
Persze vannak vega, vegán éttermek s rendes, vonzó vega ételt kínáló helyek is. A mexikói éttermek pl. kiválóak, a legkülönbözőbb étrendű emberek tudnak mit enni. Nem mindenki, de akinek igazán speckó diétája van, az így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!