Hogyan kell kulturáltan olyan olasz tésztaételt enni, amibe apró héjas kagylókat kevertek?
Egyszer voltam olasz étterembe barátommal és ott választottunk az étlapról egy olyanfajta tésztát, ami ehhez hasonlított:
Tehát a tésztába nagyon apró, természetesen héjától meg nem tisztított kagylót adtak. Egy ideig szenvedtünk a kagylók belsejének kievésével késsel meg villával, de egy idő után meguntuk, és neki álltunk kézzel kihámozni a kagylókat (őszintén szólva jómagam nem kicsit éreztem magamat kellemetlenül emiatt).
Engem csak érdekelne, hogyan kell (vagy hogyan lehetséges) az ilyenfajta ételt késel-villával megenni?
(Ettem én már fekete héjas kagylós tésztát is, de ott nem volt gond, mert a kagylók elég nagyok voltak ahhoz, hogy evőeszközzel is meg lehessen őket hámozni, de ezzel az apró kagylóval meggyűlt a bajom.)
Olasz étteremben dolgozom, nálunk is van Spaghetti alle Vongole a menün. Egy kis tálkával ét citromos kéztörlő kendőkkel szolgáljuk fel, a vendég a tálkába pakolhatja a kagylókat, és így hozzáfér a tésztához.
Előtte-utánna megtörik a kezüket, a citromos nedves törlőkendővel.
De pl sok étterem csak egy szelet citromra enged rá forró vizet, azzal lehet kezet öblíteni-ez most a vírus miatt nem játszik.
Evőeszköznek kanalat, villát és kést adunk hozzá.
Elegáns étterem, az a tipikus textil szalvétás-fehér abroszos-gyertyafényes, de a legtöbben a Spagetti Vongole-t, és a másik kagylós ételünket, a Scialatielli ai Frutti di Mare-t is általában félig kézzel eszik, egy üres kagylót használva csipeszként. A Mare-t
meg különösen, mert abban mindenféle rák is van, azt villával lehetetlen szétkapni.
Nincs ezzel semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!