Tudnátok ajánlani olasz tészta recepteket, amik tartalmaznak paradicsomszószt?
Megkívántam a tészta és a fűszeres paradicsomszósz valamilyen kombinációját. Ennél specifikusabb nem is szeretnék lenni ezzel kapcsolatban (főleg, hogy tapasztalat hiányából adódóan nem is tudnék).
Magyarországon nőttem fel, úgyhogy az olasz konyha valahol a magyar spagetti körül ért véget. Ritkán főzök magamnak, viszont amikor rá szánom magam, akkor mindig próbálok valami különlegeset csinálni.
Mit ajánlanátok?
Spagetti alla puttanesca
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 dl paradicsomlé
- 40 dkg spagetti
- 6 paradicsom
- 8 evőkanál olívaolaj
- 2 chili (csili)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kapribogyó
- 16 dkg fekete olívabogyó
- 8 szardellafilé
Elkészítés:
A felhevített olívaolajban megfuttatjuk a hajszálvékony szeletekre vágott fokhagymát, a kimagozott, apróra vágott csilit és az ugyancsak apróra vágott szardellafiléket, vigyázva, nehogy megégjenek. A paradicsomok héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsukat apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a fokhagymás-paprikás-szardellás olajhoz. A szeletelt olívabogyó és a kapribogyó is mehet a serpenyőbe, majd felöntjük a paradicsomlével, és mérsékelt tűzön körülbelül 20 percig főzzük a szószt. Közben roppanósra kifőzzük a spagettit is. A lecsöpögtetett tésztát előmelegített tálba tesszük, ráöntjük a forró szószt, jól összeforgatjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tészta és fűszeres paradicsomszósz kombinációja: tészta, fűszeres paradicsomszósszal. :)
Elkészítése: a sűrített paradicsomot odateszed a gázra, megkínálod bőven bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, zsályával, kis sóval, kis cukorral, olíva olajjal, majd besűríted liszttel vagy keményítővel.
A fenti szószt a kifőtt spagettire szeded, és olyan sajttal eszed, amit szeretsz, de sajt nélkül is kipróbálható.
Én ezt szoktam készíteni. Semmi flancos nincs benne, és hamar kész van.
ez egy egyszeru de olaszos. van meg amatricei teszta, en neha kolozsvari szalonnabol csinalom, nagyon finom igy is. vagy ragu alla bolognese, amit igazi olasz soha nem enne spagettivel :) az errdetit en jobban szeretem, a linkelt oldalon azt hiszem az is fent van, de erdemes rakeresni az amatricei tesztara is, pikans, szalonnas, legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!