Olcsó de ízletes olasz tészta és szósz recept?
El szoktam tenni nyáron mélyhűtőbe paradicsomot és abból csinálok fokhagymás, paradicsomos szószt, bazsalikommal, oreganoval ízesítve, kis ketchuppal süritem be a szószt,
Finom a vajon párolt fokhagymás, jó sok petrezselyemmel megszórt alap is, ebbe apró kockákra vágott pritamin paprikát is szoktam tenni.
Én az egyik kedvenc tésztafeltétem (mert szósznak nem nevezném) Olaszországban járva lestem el - olívaolajra rádobok aprított fokhagymát, rá felkockázott cukkinit, majd picit később koktélparadicsomot, a végén, amikor ezek már majdnem kész vannak, teszek hozzá reszelt parmezánt és/vagy mozzarellát (imádom a sajtot) és beleborítok egy konzerv tonhalat.
Ehhez bármilyen tészta jó, bár én a házi gniocchi-ra voksolok :)
Olasznak nem olasz de nagyon finom. :-) Spenótos tészta
Készítek egy alap besamelmártást: Amiben először a vajban rengeteg fokhagymát dinsztelek, majd a tej mennyiségét megfelezem és tejszínnel pótlom. Sűrűre főzöm a besamel mártást, sót, szerecsendiót használok ízesítésnek. Amikor kész a mártás a még meleg mártásba a friss spenót leveleket beleforgatom. Majd a mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverem.
Egy tűzálló edénybe teszem a tésztát a közepére egy tojást ütők. A sütőben a tojást megsütöm. Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe. Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórom a tésztát.
Paradicsomokat félbe vágom és egy serpenyőben meg grillezem. a paradicsomokat fűszer sóval ízesítem, mielőtt grillezem. A paradicsomokat sütés előtt teszem a tésztára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!