Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Olcsó de ízletes olasz tészta...

Olcsó de ízletes olasz tészta és szósz recept?

Figyelt kérdés
Olcsóságot arra értem, hogy tél van..minden zöldség drágább és íztelen (nem mellesleg). Milánóit bolognait ismerem, pizza alap..valami olaszos mégis jól esne. Aki tud valamit ne titkolja. :)

2017. jan. 17. 02:00
 1/6 Carragher_x ***** válasza:
100%
A pesto ezerféleképpen variálható, szóval ilyen irányban keresgélj.:)
2017. jan. 17. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

El szoktam tenni nyáron mélyhűtőbe paradicsomot és abból csinálok fokhagymás, paradicsomos szószt, bazsalikommal, oreganoval ízesítve, kis ketchuppal süritem be a szószt,

Finom a vajon párolt fokhagymás, jó sok petrezselyemmel megszórt alap is, ebbe apró kockákra vágott pritamin paprikát is szoktam tenni.

2017. jan. 17. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az egyik kedvenc tésztafeltétem (mert szósznak nem nevezném) Olaszországban járva lestem el - olívaolajra rádobok aprított fokhagymát, rá felkockázott cukkinit, majd picit később koktélparadicsomot, a végén, amikor ezek már majdnem kész vannak, teszek hozzá reszelt parmezánt és/vagy mozzarellát (imádom a sajtot) és beleborítok egy konzerv tonhalat.

Ehhez bármilyen tészta jó, bár én a házi gniocchi-ra voksolok :)

2017. jan. 17. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
* Jaj, amit kihagytam, hogy a só, feketebors, fehérbors, Cayenne bors és a bazsalikom jóbarátaim a történetben :) - Utolsó voltam.
2017. jan. 17. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Olasznak nem olasz de nagyon finom. :-) Spenótos tészta

Készítek egy alap besamelmártást: Amiben először a vajban rengeteg fokhagymát dinsztelek, majd a tej mennyiségét megfelezem és tejszínnel pótlom. Sűrűre főzöm a besamel mártást, sót, szerecsendiót használok ízesítésnek. Amikor kész a mártás a még meleg mártásba a friss spenót leveleket beleforgatom. Majd a mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverem.

Egy tűzálló edénybe teszem a tésztát a közepére egy tojást ütők. A sütőben a tojást megsütöm. Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe. Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórom a tésztát.

Paradicsomokat félbe vágom és egy serpenyőben meg grillezem. a paradicsomokat fűszer sóval ízesítem, mielőtt grillezem. A paradicsomokat sütés előtt teszem a tésztára.

2017. jan. 17. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm , ki is próbálom holnap az egyiket. Ment a zöld like mindenkinek. :)
2017. jan. 17. 10:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!