Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 30 főre egyszerű, de finom...

30 főre egyszerű, de finom leves és második, ötletetek van?

Figyelt kérdés
Egy nagyobb vendégséget tervezek, kb. 30 főre és szeretnék valami könnyen (gyorsan és könnyen) elkészíthető levest és második fogást készíteni, de ekkora mennyiséghez nincs ötletem. Olyan ételeket/recepteket tudnátok mondani, amikkel nem kell sokat pepecselni? Köszönöm!:)

2013. nov. 13. 19:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
63%

30 főre én többfélét főznék, több okból is:

- nehéz ekkora mennyiségű ételt egyben szépen megfőzni, egyszerűbb kisebb adagokat mondjuk 10 főre elkülönítve

- 30 főnél az ízlés jó eséllyel különbözik, szívesebben esznek mást-mást.

Mindenesetre pl.:

Fűszeres erdei gombaleves, mozzarellás paradicsomleves, füstölt sajtos brokkolikrémleves

Parmezános csirke, fokhagymás lazac, almás libacomb

2013. nov. 13. 19:29
 2/19 anonim ***** válasza:
69%

Jó ötlet a többfajta leves. Én két félét készítenék: húsleves, tárkonyos raguleves. Ezeket szerintem a legtöbb ember szereti.

Másodiknak valami egytálételt készítenék ennyi emberre. Vagy olyan sültet, amit sütőben lehet sütni és nem kell vele különösebben foglalkozni, csak beteszed és kész.

2013. nov. 13. 19:53
 3/19 anonim ***** válasza:
69%
Attól függ. Sima családi összejövetel? Vagy valami különleges alkalom?
2013. nov. 13. 20:03
 4/19 doboszoli ***** válasza:
72%

Főztél már Te 30 főre? Szerintem nem!

Nem nagy létszám, de sütőben sütni, (ami általában egy háztartásban egy van) kissé macerás...

Két féle leves? Igen, de melyikből, mennyit? Kiszámíthatatlan.

Ilyen létszámra én főznék egy tartalmas egytál ételt, és vagy előtte egy vegyes hideg ízelítőt, vagy utána valami előre elkészíthető édességet.

30 főt vendégül látni, némi "pepecselést" feltételez.

Ha érdekel, privátban dobok egy pár okosságot.

2013. nov. 13. 20:07
 5/19 anonim ***** válasza:
50%

Nem keszitenek kulonleges fogasokat, maradnek a kozkedvelt recepteknel. Leves eseteben husleves,de tennek bele gombat,borsot,karfiolt,zellert is az alap leveszoldsegen kivul,es kulon talalnam a levest, a tesztat, a zoldsegeket es a hust is.

Masodiknak ket fele legalabb kell, egy vega es egy husos. Husosnal sajtmartasban sult tepsis csirkemell baconnal es paradicsommal,koretnek parolt rizs es paradicsomsalata. Veganak zoldseges quiche,ezt minden vega imadja,nagyon finom tenyleg.

Vendegvaronak sajtos rudacskat es/ vagy pogacsat keszitenek illetve ha edes kell,akkor linzerviragokat,islert vagy vanilias kiflit.

2013. nov. 13. 21:33
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Gulyásleves, amit kifejezetten jobb több főre főzni vagy valamilyen gyümölcsleves, mert az magától elkészül pillanatok alatt, vagy esetleg hagymaleves, mert szintén gyors és könnyű az elkészítése. Másodiknak tokány+tészta, mert előre elkészíthető és jól lehet melegíteni, süthettek pizzát is, amihez elősütöd a lapokat valamikor korábban, mélyhűtőbe teszed és a vendégségkor mindenki ízlése szerint tesz rá feltétet. Csinálhatsz töltött káposztát is, mert azt is jó nagyban főzni. Bármilyen egybesült husi is jó, azzal sincs sok gond, bár egyben nem tudod megsütni, mert amennyi hús kell 30 embernek, az nem férne be a sütőbe. Én eddig max. 15 főre főztem, de ahhoz is kellett egy jókora lábos...
2013. nov. 13. 22:04
 7/19 bumbi02 ***** válasza:
88%

Én a helyedben egy jó tartalmas gulyást csinálnék, krumplis pogácsával. (vagy esetleg tepertős pogácsával) Egytál ételnek megfelel, és igazából nem macera gulyást főzni 30-40 emberre se. (a pogácsa talán jobban, de még az se annyira)

De ha valami "bonyolultabbat" akarsz, akkor egy krémleves (például krumplikrémleves - a krumplit és ahagymát kevés vajon megpirítod, majd felöntöd annyi vízzel hogy ellepje, puhára főzöd, majd tejszínnel dúsítod, és avégén az egésznek neki esel botmixerrel..:) Pirított szalonnával tökéletes leves szerintem, és nem "megosztó" étel:)

Másodiknak ha sütni akarsz, akkor egy jó nagy karaj (egészben, csont nélkül), vagy bőrős császár, esetleg csirkecombok amiket ajánlani tudok, és otthon is viszonylag belefér a sütőbe.

De én otthoni kapacitással nem bonyolítanám ennyire túl, én ilyenekkel próbálkoznék:

- pörkölt, tarhonyával, rizzsel, főtt krumplival

- gulyásleves

- húsleves

- töltött káposzta

- töltött paprika

Ezeknél egyikkel se kell sokat pepecselni:) (de ha esetleg mégis kihívásokra vársz, akkor privátban nagyon sok komplikált ötletem van..:)

Otthoni konyhában, otthoni méretű fazekakban nehéz 30 főre főzni, jól elő kell készíteni (például ha gulyás mellett döntesz, akkor hagyma, hús,krumpli legyen másnapra összekockázva, ne akkor állj neki, mert sok időt elvisz).. Egyszer főztem 60 főre otthoni konyhában, hát leizzadtunk rendesen..

2013. nov. 13. 22:55
 8/19 anonim ***** válasza:
Én is bográcsoznék, pl. egy 50 l-es bográcsban babgulyás füstölt csülökkel, puha kenyérrel. Előző nap lehetne megsütni "pár tepsi" lekváros kiflit, vagy hasonlókat és kész!
2013. nov. 14. 09:37
 9/19 anonim ***** válasza:
65%
Ezt most nem kötekedésből írom, de többen is írták a bográcsot. Valóban nagyon jó 30 főre, de 8 fokban ki a fene megy ki bográcsban főzni 3 órán át?!
2013. nov. 14. 09:40
 10/19 anonim ***** válasza:
57%
Mi simán bográcsozunk ilyenkor garázsban/pincében. Ajtó kinyit, mégse fagyunk meg.
2013. nov. 14. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!