30 főre egyszerű, de finom leves és második, ötletetek van?
Miért? Télen disznóöléskor az üstben sütik a zsírt, abálják a hurkába valót, stb. stb. és nagyon meglehet, hogy mínus 2-3-5 fok is van!
Megoldás:
- fel kell öltözni
- nem feltétlen szükséges végig ott állni mellette
Most lehet tisztán látni a GYAKORLAT és az elmélet(kívánság) közötti óriási különbséget.
Ugye nem kell leírnom, hogy a gyakorlatnál kikre gondolok???
Doboszoli, én nem értem kire gondolsz.
Ha úgy érted, hogy csak azok a praktikusak, akik a bogrács vagy egy nagy tál étel elkészítését javasolták, azzal vitatkoznom kell. Mindenki máshogy szeret a konyhában tevékenykedni, és van aki szívesebben megfőz 2-3-4-5 féle ételt, még akkor is ha ez időigényesebb, mint egy nagyot, ami esetlegesen nem annyira ünnepi és nem lehet annyira gusztusosan tálalni.
Én pl. ilyen vagyok, soha nem jutna eszembe bográcsos ételt adni a vendégeknek. A leves megfőzését eleve meg lehet ejteni előző nap, felmelegítve is ugyanolyan, vagy legkésőbb aznap délelőtt. Így frissen csak a főételeknek kell készülnie.
Hidd el, én is inkább főzök tízszer, mint kapálok egyszer.))
Ám a Kérdező egyszerű menüt szeretne, feltételezem, hogy az összejövetel nem a gasztronómiáról szól elsősorban.
A négy- öt féle főételt azért is feleslegesnek tartom, mert mindenkinek egy gyomra van. Esetleg, ha tudom, hogy van a társaságban, aki nem szereti mondjuk a töltött káposztát, vagy vega, cukorbeteg, stb. természetesen készítenék neki valami mást.
Az előző nap megfőzött, felmelegített levest (eltekintve a lehűtés, tárolás macerásságától, 30-40 adagról van szó) nem tartom jó ötletnek, de mindenkinek lelke rajta.
14-es!
Van neked fogalmad arról, hogy 30 embert vendégül látni, asztalhoz ültetni és számukra, ahogy te írtad: "gusztusosan tálalni", mit is jelent?
30 embert egyszerre leültetni kb. egy kisebb fajta étteremben lehet kb. 15-20 asztal kellene hozzá...
Szóval ez így ahogy te ezt most gondolod, biztosan nem fog működni.
Nézd 16-os, nem szeretnék veszekedni, de a 150m2-es családi házamban csak találok annyi helyet, ahol le tudom őket ültetni. A kérdező körülményeivel nem vagyok tisztában, de ami engem illet, nekem MINDEN vendégségnél az első szempont az étel íze után az ízléses tálalás. Ez van, ez a mániám. Az, hogy a vendégek leültetéséhez asztalt kell kölcsön kérnem egy másik kérdés. Egyébként nagyobb családi összejöveteleken 20-an szoktunk lenni kb., igaz kevesebb mint a kérdésben szereplő szám, de valamiféle fogalmam csak van arról amiről beszélek.
Én személy szerint azért főznék 3 féle főételt, mert szeretem a változatosságot és a sütőben elfér egymás alatt, légkeverésesen meg egyenletesen sül.
Egy jól megfőzött babgulyás szimplán kimerve a tányérba már ízléses. Dolgoztam már Michelin csillagos séffel, és az étlapon volt gulyás. (Michelin csilllagos kaják: 4 pötty a tányér közepén, ebből 1 a hús, 2 a köret 1 meg a szósz nagyjából).. És a gulyás simán egy kis bográcsban volt tálalva, mert úgy ízléses.
És a kérdező kikötése az volt, hogy ne kelljen sokat pepecselni. Nos 3 főétellel már elég sokat kell pepecselni, főleg ha azt nézük, hogyha már ennyire igényesek akarunk lenni, akkor mindegyikhez külön köret. Ez egy otthoni konyhában, átlag otthoni felszereléssel, átlag otthoni főzéstudással több mint 4-5 órás munka, ha nem több.
Ennyi ember vendégül látására a legjobb megoldás a pörkölt,gulyásleves pogácsával, paprikás krumpli, bolognai spagetti, lasagne (három tepsit elő lehetkészíteni előző este, másnap csak készre sütni), töltött káposzta, töltött paprika illetve a hasonló, tömeggyártásra alkalmas ételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!