Mi a véleményetek az eredeti Olasz pizzáról és amit itt nálunk Magyarországon adnak?
Gondolok itt alapanyagokra,ízre és elkészítésre. Kinek melyik jön be?
Itt úgy vettem észre,hogy a tésztát vastagon adják és jó magyarosan megpakolják a pizzát.
Míg olaszban (párszor voltunk ott).Ott vékonyabb tésztát adnak és valahogy ízletesebb olajjal készítik.
Nem csak a tészta sokkal finomabb az olasz pizzánál, hanem a feltétek is.
Míg Magyarországon sok helyen ócska trappistát használnak és telerakják rá nem való dolgokkal és abból is egyszerre 10 féle van rajta(kukorica, lecsó, gyroshús, tökömtudjami), addig Olaszországban jellemzően max. 3-4 feltét van a pizzán és mindig minőségi olasz sajttal készül, nem valami gagyi utánzattal.
Szerintem a tészta mindenhol változó. Itthon is és Olaszországban is van vékonyabb és vastagabb is.
Amit Olaszországban ettem, az nekem túl száraz volt, tényleg nem volt rajta sok minden, és hát nem csak tésztát szeretnék enni :)
De lehet, hogy csak rossz helyen ettem.
Van egy mítosza az eredeti olasz pizzának, de ott is van gazdaságos sajt, és előbb etetik meg a turistával, minthogy maguk ennék. És nem ismeretlen náluk sem a tájföldi mirelit herkentyű, valamint az importált bolti szárított fűszerek.
Én nem általánosítanék. Csak mert olasz, nem feltétlenül jobb. Ettem kint nagyon finomakat, de olyat is, aminél bármelyik itthoni is jobban ízlett.
Itthon is és kinn is ettem jó és rossz pizzát is. Mostmár leginkább étterem függő a dolog és nem országé.
Életem legrosszabb pizzáját Koreában ettem, életem legjobbját pedig Horváthországban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!