Miért akkora baj, hogy a kínaiak esznek a kutyát és macskát?
(nem tudom, hogy igaz-e egyáltalán, de sokan fel vannak hábrodva.)
értem én, hogy cukik, meg aranyosak, de ennyi erővel ugyanolyan állat a tyúk, a malac meg a nyúl is.
Diszno megolese se tul kimeletes, tobbi diszno elott szurjak, visit mint a diszno kifejezes lehet onnan jott. Marhat is fejbeverik, nyakon szurjak, ha mar itt tartunk.
Sot mondok jobb peldat, az embereket is a tobbi ember elott vegeztek ki.
A leghumanusabb az lenne, ha egy eldugott helyre elvinnek oket egyesevel es vmi hangszigetelt helyen halalra simogatnak oket, szo szerint, mig bele nem hal.
Nem lehet szepen olni allatot se, sot semmit.
"Diszno megolese se tul kimeletes, tobbi diszno elott szurjak, visit mint a diszno kifejezes lehet onnan jott."
Nem is rossz gondolat. Annyira természetes magyar hagyomány nekem is a disznóvágás hogy ez eszembe se jutott a kérdés kapcsán, de most hogy belegondolok, mások pedig teljes joggal találhatnák ezt hasonlóan barbár szokásnak.
Na egyszer elviszlek mar tanyara es megmutatom h milyen a disznovagas, amikor szurja a paraszt a disznot, masik ketto fogja a kotelet, visit a diszno, a 4. a talat fogna, de mindenhova megy a ver, csak a talba nem. En meg sirva nevetek, h ezek mekkora balfszok, veres mindenuk, csak a tal nem.
Na ez igy megtortent, es apam mondta h ezek mindig ilyen balfszok a tallal.
Egyebkent honnan veszed, hogy mindenki olyan humanusan csak egy "vagast ejt" az allaton, meg "sokkoloval".
Es tegyuk fel, hogy mindenki igy csinalja, vagtal te mar bele a kezedbe, erezted h nem tul kellemes erzes. Nyakadnal mar meg se kerdem.
Sokkolot probaltad mar akar a labadon? En igen, es nem olyan erzes, mint az orgazmus, de biztos vki elvezi, nekem ez a halal se tetszene.
#7 Köszönöm, de bőven volt részem disznóvágásban, ebben nőttem fel és nő létemre némileg értek is hozzá. :D Az más kérdés, hogy azok az illetők nem értenek hozzá, meg balfszok. Egyébként már kötelező fejbelőni vagy sokkolni az állatot leölés előtt.
Ezzel jár a húsevés, persze könnyebb megvenni a boltban csomagoltan, konyhakészen. Nem mondom, hogy mindenki humánusan vág, azt sem, hogy mindenki imádja a kutyákat és nincs állatkínzás stb. Csak azt mondom, hogy humánusan is lehet, úgy hogy az állat ne szenvedjen.
Na akkor van egy kerdesem is: mibol gondolod h akik a kutyat macskat eszik azok elotte meg meg is verik mind? (Itthon is sokan szenvedtetik a kutyakat, macskakat, es ok nem is a finom husuk miatt).
Egyebkent en csak azert vedem oket, mert orulok h a sok kutyat, macskat eszi vmelyik nep es egyreszt nem eheznek, masreszt tulszaporodtak a macskak, kutyak olaszorszagban pl ugy remlik. Sot itthon is orulnek ha vki elkezdene enni oket, foleg azokat, akik gazdatlanul szenvednek az utcakon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!