Nekem a kedvencem, a csipős chilisbabos, kukoricás mexikói után...
A Hawaii pizza egyébként kanadai.
A kanadaiakat meg már eleve mém szekálni, kb. mindennel.
Az eredeti olasz pizza amúgy nem ilyen, hanem kb. csak paradicsom van rajta és egy idő után rohadt unalmas...
Én mondjuk szeretem a lecsót, de csak azért mert magyar vagyok, "hazafiasságból" nem fogom azt hazudni, hogy jobban mint a ratatouillet a "francia lecsót"...
Amúgy a ananászos pizza ellenes mémheu Gordon Ramsay is elég sokat hozzáadott, aki elég "kultúrált"ahhoz, hogy megvesse az ananászt a pizzán, illetve azokat akik szeretik, de ahhoz már nem hogy tudja, hogy pizzát késsel villával nem eszünk, mert az ugyanaz a mucsai szint, mintha egy előkelő ázsiai étteremben kanállal ennénk.
Az olaszok szerint csak a margherita meg a marinara (amin sajt sincs) az igazi pizza. A gombás, zöldséges, húsos feltéteket még elviselik de van pár dolog ami igazán szentségtörésnek számít, ami szerintük kifejezetten "sértő" egy pizzán. Ezek:
- ananász
- ketchup
Ezzel amúgy én is egyetértek, de az íz miatt, nem elvből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!