Kókusztej és kukorica probléma?
Nemrég kezdtem egy csomó újabb receptet próbálni, némi problémákkal.
Az egyik, hogy sok helyen szerepel fött kukorica, amit elvileg szeretek is, csak a szemek héja az, amitöl mindig megfájdul a hasam.
Akármeddig fözöm, legfeljebb a belseje megy szét, de a külseje megmarad keménynek.
Ezzel mit lehet kezdeni, van valami trük, amivel el lehet kerülni a hasfájást?
A másik gond a kókusztejjel van. Ezt vagy dobozban vagy konzervben lehet venni, de nekem a legkisebb is túl sok (kis étvágyú vagyok és csak egyedül eszem ilyesminket). A kérdés, hogy a maradéko meddig áll el a hütöben, vagy esetleg lehet fagyasztani?
Mindenkinek elöre köszönöm, ha segít!





Köszi!
Az nem érdekel, hogy kijön vagy sem (mellesleg nem jön ki, mert meg tudom eléggé rágni), a gond a hasfájás!
A kókusztejet meg akkor megpróbálom én is, köszi!





nem tudja megemeszteni a szervezeted ugyhogy de, mindenkepp kijon (mint minden mas is csak az emesztett formaban). cellulozt a marhák emesztenek pl, de ugye nekik eleg specko gyomruk van. neked meg ezert faj tole mert nem megy.
en par hobapig taroltam fagyoban, de fagyasztott kajakkal sosem tartom be a “szabalyokat”, szerintem egy evig is elvan





A kukoricát az evolúció formálta ilyenre, pont az a lényege, hogy át tudjon menni egy emésztőcsatornán úgy, hogy a belső csírát megvédi a külső burok. A természetben rengeteg növény szaporodik, és terjed így, állatok ürülékével.
"Akármeddig fözöm"
...minél tovább főzöd, annál keményebb lesz!
A legpuhább eredményt akkor kapod, ha kiválasztasz egy puha konzerv csemegekukoricát (tesztelgesd, hogy melyik a legpuhább) és ezt a kész ételbe belekevered.
Mikor már nem főzöd az ételt, tehát egy kicsit felmelegszik, és kész.
A kókusztejet meg minden további nélkül le lehet fagyasztani.










Esetleg főtt kukorica helyett használj bébikukoricát, annak nincs kemény héja.
A kókusztejet meg én fagyasztani nem szoktam, de a hűtőben is elvan 1-2 hétig minden további nélkül. Meg kell szagolni kicsit amikor használod, ha nincs fura szaga teljesen rendben van.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!