Palacsintát mivel fordítsam meg?
Ha nem tudod dobálni, és teflonban sütsz, akkor teflonkéssel vagy teflon bevonatú spec. eszközzel (kb. lapátszerű, de közte vannak lyukak) vagy lapos fakanállal meg tudod fordítani. Az a lényeg, hogy lapos legyen, és ne éles, mert megkarcolja a sütőt.
Ha vas palacsintasütőben sütöd, akkor bármi jó, ami lapos, és amivel a félig sült palacsintatészta alá tudsz nyúlni, hogy megforgasd.
Mivel muszáj, hogy megsüljön a másik oldala is :)
Én pl dobálni szoktam
Ha jó tésztát készítesz, és semmilyen készleted nincs, tudod az a falra akasztható izé, ami kézi krumplitörő, merítőkanál, húsvilla, stb. van, köztük szinte mindig van a palacsintasütéshez való fordító is.
Szóval ha jó a tésztád, akkor amikor már megsült az egyik fele, teljesen elválik a sütő aljától, bármilyen hosszabb pengéjű étkészletes késsel is megfordíthatod. Semmi baja nem lesz a serpenyőnek. De csak akkor, ha nem kell vakirgálni.
Anno és is próbáltam dobálni, nekem nem jött össze. Néha úgy esett, hogy pont félbe a serpenyőben, a nyers fele meg összeragadt.:) Egyszer sikerült a klasszikus vicces elterjedt plafonra ragadt palacsintát is megalkotnom. Szóval nem mindenki olyan ügyes, én szégyen, nem szégyen, botkezű vagyok.
Hosszú lett a válaszom, de a lényeg a lényeg, ha jó a tészta, akkor nem sérül a serpenyő semmilyen fordításra alkalmas eszköztől, amit otthon találsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!