Honnan lehet megállapítani, hogy jó-e az uborka?
Nekem az a problémám a mostani kovászos ubikkal, hogy nagyon vastag, kemény marad a héjuk, a belsejük viszont szétmállik.
Ilyenek a mai uborkák, vagy ez fajtájától függ? Honnan tudom, hogy melyik uborka jó?
szia!ha uborkát veszel kovászosnak valót, ne legyen sokkal nagyobb, mint az eltenni való uborka. szóval 12-14 cm-es legyen és ne legyen dundi, hanem egyenes hosszúkás.
roppanósan kemény legyen,magyarul friss.az a kicsit rücskös fajta a jó, nem ami tükörsima. a lébe egy icipici ecetet szoktam tenni, így biztosan ropogós marad a kovászos uborkám.
üdv.
köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget!
Én még nem csináltam, ismerősök lepnek meg mindig vele, és ezeket vette észre. Ízre mind finom volt, csak hát az állaga…
Én most szeretnék megpróbálkozni vele! :-)
szia! a második vagyok. gondolom, azt már tudod, hogyan kell eltenni a kovászos uborkát.csak szeretnék neked segíteni, hogy ne járj úgy, hogy,mint ismerőseid.
szóval, ha már látod, hogy zavaros a leve, azaz "bebuggyant", akkor kóstolj meg egy uborkát.ha már érzed, hogy finom íze van, ne tartsd tovább a napon,hanem
leöblítve rakd át csavaros üvegekbe, szűrd rá a levét és tedd hűtőbe.így biztosan ne puhul meg, ropogós marad.
ha a leve tetején fehér hártya lesz, ne zavarjon, tálalás előtt
öblítsd le az ubit.
remélem tudtam egy kicsit segíteni.
üdv.-e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!