Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hordós savanyú káposztát...

Hordós savanyú káposztát vásároltam töltött káposztának. Borzasztóan sós. Nem savanyú, csak sós. Már 5 vízben kimostam, áztattam, de még mindig ehetetlenül sós. Valami praktikát tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 17. 16:57
 1/2 anonim ***** válasza:
71%
Semmi, még tovább áztatás. Hagyd egy ideig az áztató vízben, ne egyből öntsd le róla.
2019. ápr. 17. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
72%

Vegyél másikat, mert ez azért csak sós és nem savanyú, mert még nem savanyodott meg.

A másikat meg kóstold meg, mielött megveszed.

Elvileg el lehet ugyanúgy készíteni, hogy teszel hozzá ecetet, de az még véletlen sem lesz igazán jó, az "éppen meg lehet enni, ha muszáj" kategória.

Kdobni nem kell ennek ellenére, mert ha újra besózod (meg tetszés szerint füszerezed), és kisebb csavaros tetejü üvegekbe töltöd zsorosan összenyomkodva, majd lezárod, akkor pár hét alatt megsavanyodik, hüvös helyen tárolva hónapokig jó. (Amíg erjed,tegyél alá valami edényt, mert kicsit kifut a leve)

2019. ápr. 17. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!