Hogyan lesz a borzasztóan elsózott káposztából savanyú?
Figyelt kérdés
Anyóstól kaptunk hordóban káposztát amit irtóra elsózott!Lehet kezdeni még vele valamit?Nem is lehet érezni rajta semmi savanykás ízt csak a sósságát!2011. dec. 2. 15:42
2/5 anonim válasza:
én is csak egy alapos átöblítést tudok javasolni. utána tedd fel főni natúr . ha főve is nagyon kiérzik a só, akkor sajnos használhatatlan lesz.
ha főve már tűrhető, akkor rántással, tejfölös habarással, (ahogy szoktátok)még tovább tompul a sóssága.
ha székelykáposztát főzöl a hús is sokat felvesz a sóból, ha töltöttet, akkor a tölteléket is csak óvatosan sózd.
ha nem elég savanykás, egy kis ecettel ízesítheted.
3/5 A kérdező kommentje:
Kösz mindkettőtöknek!
2011. dec. 2. 16:15
4/5 anonim válasza:
Lehet, hogy még nem fejeződött be az erjedés és csak ezután lesz savanyú, szerintem még várj vele, hagyd érni
5/5 A kérdező kommentje:
Hát én sokáig vártam de tényleg borzasztóan sós!Alaposan átmosva viszont fincsi lett:)
2012. febr. 2. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!