Ha laktóz mentes tejfölt használok, ugyan olyan mennyiségre van szükség mint a rendes tejföllel? Például tejfölös gombaleves készítésekor.
Figyelt kérdés
2019. ápr. 11. 10:03
1/4 anonim válasza:
A laktózmentesként árult élelmiszerek többsége nem laktózmentes, hanem tesznek bele laktózlebontó enzimet, ami a laktózérzékeny emberek szervezetében nem található meg. Tehát ez a tejföl (ha nem valamilyen növényi eredetű) akkor ugyanúgy viselkedik, mint a rendes.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2019. ápr. 11. 11:43
3/4 anonim válasza:
Nincs olyan betegség, hogy laktózérzékenység, csak valakinek még nem edződött meg a szervezete.
4/4 anonim válasza:
"Nincs olyan betegség, hogy laktózérzékenység, csak valakinek még nem edződött meg a szervezete."
Egészen pontosan: nincs olyan, hogy laktóz intoleranicia, csak laktóz perzisztencia, vagyis olyan emberek, akik örököltek egy genetikai mutációt, amely folytán képes megemészteni a laktózt. Akinek nincs meg hozzá a genetikája (Magyarországon kb. a lakosság 30-40%-a) annak az életben nem fog hozzáedződni a szervezete.
Igen, sima tejfölként használható, végül is az, csak adnak hozzá enzimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!