Gombaleves könnyebben?
Gombalevest szeretnék fözni a hét végére, de van egy kis probléma.
A férjem a gombától minden esetben nagyon felfújódik, viszont a krémleveseket nem szereti.
Ismer-e valaki olyan receptet, ahol a gomba anélkül lesz könnyeben emészthetö, hogy leturmixolnám?
Vagy esetleg tippeket, hogy mivel lehetne elkerülni, hogy baja legyen a levestöl.
Ha nem megszokott, hanem valamennyire szokatlan, különleges gombaleves receptet ismertek, azt is szivesen venném.
(Kérem, senki ne a google-t linkelje be, kipróbált receptek érdekelnek csak.)
Elöre is köszönöm a segítséget.
Különlegesebb gombalevesek, amiket készíteni szoktam: citromos gombaleves fokhagymával, tárkonyos gombaragu-leves, zöldfűszeres erdeigomba-leves, kakukkfüves rókagombaleves, rozmaringos laskagombaleves, miso leves shiitake gombával...
Ha érdekel valamelyik, szívesen leírom.
A gomba szerintem semmitől nem lesz könnyebb; viszont ha főzöd érdemes legalább 30 percig, úgy jól kiengedi a saját ízét; illetve a főzés elején hagymán vagy simán vajon/olívaolajon 2-3 percig jó fedő alatt, enyhén megsózva párolni, ilyenkor nagyon finom alaplevet ereszt. Könnyebb akkor lesz kicsit, ha apróbbra vágod, és kevesebbet raksz a levesbe, nem tömöd túl vele, így válogathat a férjed, hogy mennyit szeretne fogyasztani belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!