Ha fáradt vagyok, és megiszok egy energiaitalt, akkor könnyebben fog menni a tanulás?
Az a helyzet, hogy sokszor fáradékony vagyok, és akár délután is befekszem az ágyba (ez részben a munkahelyem miatt van. Éjjeles műszak, stb). Viszont tanulnom kéne mert mellette levelezőre járok egyetemre.
Nem tervezem, hogy állandóan innám, de néha használna?
Ginzeng kapszula is segít.
(Persze azért ne egyszerre vedd be :))
Szia!
Nekem valamiért az energia ital nem hat:S. A kávé viszont nagyon jól beválik,és igen könnyebben fog menni:)
Szia!
nekem használ az energia ital és a kávé is. csak arra vigyázz h ne szokj rá, mert pl. én vizsgaidőszakban nem tudtam úgy elkezdeni a tanulást, hogy ne ittam volna meg egy energia italt. (szerintem már csak pszichésen kellett)Így majdnem minden nap ittam min 1-et! :S
Néha 1-1 azért nem árt! :D
Nekünk a matektanárnőnk mondta, hogy évek óta figyelte, és kérdezte, ki mivel serkenti magát érettségire. És megfigyelte, hogy minden diák, aki energiaitalt ivott érettségi előtt/alatt, önmagához képest klasszisokkal rosszabbul teljesített, míg mások hozták a szintjüket. Azt mondta, a kávénál, kólánál, más italoknál ez nem így volt. Arra a következtetésre jutott, hogy az energiaital az agyban valami mást serkent, nem olyant, ami a gondolkodáshoz vagy tanuláshoz jó. De azt is mondta, hogy az is lehet, hogy csak a matekhoz nem jó az energiaital, hiszen bizonyos tantárgyakat másképp kell tanulni, nem ugyanúgy kell gondolkodni matekon, mint mondjuk törin. Azt nem tudja, hogy a többi tantárgynál van-e pozitív hatása az energiaitalnak. De ha ilyen gondolkodós, problémamegoldós feladat van, mint a matek, ahhoz nem ajánlja, de még az is lehet, hogy a memóriát igénylő tárgyaknál bejön.
Saját tapasztalatot viszont nem tudok mondani, mert én rosszul vagyok az energiaitaltól, ezért nem ihatok olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!